Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris miletić

Milanovićeve izjave su neprimjerene

Boris Miletić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
29.12.2015.
u 15:24

Govoreći o tome kako su IDS-ovi zastupnici kod izglasavanja predsjednika Sabora bili suzdržani, istaknuo kako je do toga došlo ponajviše zbog "silnih preokreta" koji su se prethodno dogodili

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić rekao je u utorak u Puli da neprimjerenom smatra izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da je Most nezavisnih lista izabrao ići u saborsku većinu "s kriminalnom, proustaškom koalicijom," istaknuvši kako nikada nije dobro generalizirati.

– Nikada nije dobro generalizirati. U svakoj stranci ima časnih ljudi, a po mom sudu, to su neprimjerene riječi i smatram da nije trebao na taj način nastupiti – kazao je novinarima Miletić na gradskoj tržnici, gdje se družio s građanima.

Poziv splitskog gradonačelnika Ive Baldasara predsjedniku Zoranu Milanoviću i kompletnom vodstvu SDP-a da daju ostavke i tako dokažu da su zaista demokrati, Miletić nije želio komentirati. – To su unutarstranačke stvari SDP-a. IDS se nikada nije miješao u politiku drugih stranaka, prema tome, to će morati kolega Baldasar i Milanović i drugi ljudi iz vodstva stranke riješiti unutar svoje stranke. IDS se tu apsolutno ne miješa – naglasio je Miletić.

Govoreći o tome kako su IDS-ovi zastupnici kod izglasavanja predsjednika Sabora bili suzdržani, istaknuo kako je do toga došlo ponajviše zbog "silnih preokreta" koji su se prethodno dogodili.

 – Da je to išlo nekakvom normalnom procedurom, da se od početka znalo da je ovo saborska većina, vjerujem da ne bi bilo problema nikome poduprijeti predsjednika parlamenta iz razloga što parlamentarna većina to i zaslužuje. Međutim, zbog silnih preokreta koji su se događali mi u tom trenutku nismo mogli podržati kandidata, nismo htjeli niti opstruirati, već smo bili suzdržani – poručio je Boris Miletić.

Na pitanje novinara hoće li IDS-ovi saborski zastupnici dati potporu mandataru, rekao je da prvo treba vidjeti tko će biti članovi Vlade, koji se programi nude i što to znači za Istru kao regiju i njezine građane. Nakon toga će IDS donijeti svoju konačnu odluku, rekao je Miletić.

>> 'Židovi baš i ne stavljaju na čelo obiteljske firme bilo koga'

Komentara 110

ZD
zdepar
15:42 29.12.2015.

ma najvažnije je da će zoko vama dati autonomiju,uskoro, (kada u istri bude više srba od istrijana)

OS
osica
15:48 29.12.2015.

Miletiću, zar je kulturna Istra na to spala da bude suport "neprimjerenim izjavama Milanovića ? Prespavali se, jel da ? Još uvijek vas voza " ko mlade maj....., žalosno.

KR
krutiii
15:44 29.12.2015.

i tebe treba u bajbok,što prije to bolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije