Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJELOVANJE Društvo Josipa Broza Tita predstavilo je petomjesečni rad

Bore se za mir i ravnopravnost

26.11.2008.
u 15:11

ZADAR – “Društvo Josip Broz Tito” - Zadar sazvalo je konferenciju za novinare, na kojoj su javnosti htjeli predstavili svoj petomjesečni rad.

Kako je istaknuo njegov predsjednik Bare Juraga, Društvo Josip Broz Tito osnovano je u lipnju ove godine, a cilj mu je borba za mir, ravnopravnost te borba protiv mržnje.

Svrha društva, kako je istaknuo Juraga, jest njegovati tradiciju i sve dobro što je iza sebe ostavio Tito.

Juraga ističe kako je dovoljno samo naglasiti Titovu ulogu vrhovnog zapovjednika i velikog diplomata NOB-a.

– Društvo će u budućnosti imati brojne aktivnosti, a mi želimo upozoriti na borbu za mir i protiv mržnje, a posebno ne smijemo zaboraviti da je Domovinski rat iza sebe ostavio posljedice zbog kojih je teško liječiti rane mržnje koja je rasuta između naših dviju najvećih nacionalnosti u bivšoj Jugoslaviji, Hrvata i Srba. Toliko je potrebna sada borba za jedinstvo, ravnopravnost i toleranciju te poštovanje ljudskih prava – kazao je Bare Juraga.

Prema statutu, “Društvo Josip Broz Tito” jest dobrovoljno udruženje članova koji su privrženi antifašizmu i osjećaju potrebu za promicanjem poruke Titova vremena i poštovanjem lika i djela Josipa Broza Tita koji je bio vodeća ličnost antifašističkog pokreta, narodnooslobodilačke borbe od 1941. do 1995. godine i poslijeratne izgradnje.

Kako su rekli članovi Društva Josipa Broza Tita, ove godine planiraju posjet Titovoj kući u rodnome mu Kumrovcu, no posjet Kući cvijeća u Beogradu odgodit će, jer za njega još uvijek nemaju novca. Dodali su da društvo trenutačno ima oko 100 članova, a posebno žale što im se nisu prijavili i mlađi ljudi. (S. F.)


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije