Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kršili zabranu leta

Borbeni avioni presreli zrakoplove blizu Obamine rezidencije

Cessna
Boris ŠČitar/PIXSELL
17.02.2013.
u 15:11

Američki borbeni avioni presreli su dva malena zrakoplova koji su prekršili zabranu letenja koja je uvedena zbog posjete predsjednika Baracka Obame Floridi

Američki borbeni avioni presreli su dva malena zrakoplova koji su prekršili zabranu letenja koja je uvedena zbog posjete predsjednika Baracka Obame Floridi, piše CNN.

Prvi zrakoplov, Cessna 152, ušao je u zabranjeno područje malo prije podneva u subotu blizu odmarališta Palm City gdje boravi Obama. Vojska je odmah poslala lovca F-16, a Obalna straža helikopter, kako bi presreli Cessnu, potvrdio je pukovnik američke vojske Mike Humphreys.

F-16 je pratio avion sve dok nije sletio blizu Stuarta. Incident se istražuje. Pet sati kasnije, F-16 je presreo zrakoplov Lancair 320. Zrakoplov je odmah napustio zabranjeno područje, kada je stigao borbeni avion, te je nastavio prema svojem odredištu.

>>FOTO Bijela kuća objavila dokaz da Obama zna pucati

Komentara 5

SA
santos008
15:52 17.02.2013.

Avioni presreli zrakoplove???????????

YU
yututu
16:42 17.02.2013.

Po YUgo nomenklaturi, borbeni smiYU bit samo avioni, dok su "rvacki zrakoplovi" mali i nisu borbeni

OL
olovka
18:14 17.02.2013.

Lokomotiva ? cija je to rijec? U engleskom tako se isto nekako pise ,nazalost glupi englez ako mu kazes lokomotiva , nema pojma o cemu blejis. Ista stvar sa helihopterom a bogami i sa" zrakoprcom" Da, da tako su onee stare babe zvale avione ili zrakoplove,nije mi jasno zasto ovi pametnjakovici ne koriste tu rijec "ZRAKOPRC"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije