Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prisega u Saboru

Borba protiv korupcije s J. Kosor se ne sprečava, nego potiče

mladen bajić
Slavko Midžor/PIXSELL
23.04.2010.
u 08:37

Jovanović (SDP): Ritam rada usklađivao je s notama vladajućih. Kako možemo biti sigurni da i sada neće raditi onako kako svira premijerka?

Je li Mladen Bajić plesao kako je Ivo Sanader svirao sada više nije ni bitno. On će na mjestu državnog odvjetnika provesti još četiri godine, a da će časno obavljati svoju dužnost i u trećem mandatu prisegnuo je danas pred predsjednikom Sabora Lukom Bebićem. Ipak, edepeovci mu ne praštaju što je, kažu, počeo raditi lani poslije 1. srpnja i odlaska Ive Sanadera.

SDP: Mi smo svoje rekli
– Bili smo jasni pri njegovu izboru i sve smo rekli još u Saboru. Ritam rada previše je usklađivao s glazbenim notama vladajućih pa ne možemo biti sigurni da i sada neće raditi onako kako svira Jadranka Kosor – nepopustljiv je bio esdepeovac Željko Jovanović.

No ovaj put, dodao je, Bajić više neće imati opravdanje za eventualno “ljenčarenje” jer svi uvjeti da uskočka vertikala funkcionira postoje. Samim time očekuje se, napomenuo je, od glavnog odvjetnika i da se ne bavi samo podizanjem optužnica.

– Potrebne su presude, krivci koji imaju ime i prezime i koji će zato što su uzeli ono što nisu smjeli i što nije njihovo ostati bez imovine. Tek tada ćemo – kazao je Jovanović – moći dobiti i pozitivnu ocjenu iz Bruxellesa. Prema obećanjima novog-starog državnog odvjetnika, DORH u 2010. neće mirovati.

– U idućem razdoblju možemo očekivati još bolje rezultate – otkrio je Bajić kojeg nepopularnost među esdepeovcima ne uznemirava. Ovo što on radi, kaže, dužnost je i zanat, a ne politika. A ja sam svojim radom potvrdio da to mogu raditi – poručio je Bajić koji na spomen imena bivšeg premijera Sanadera spremno odgovara kako pritisci na njega ne mogu dolaziti ni s jedne strane jer se predmeti ne otvaraju preko noći nego poslije iscrpna i dugotrajna rada.

Šimonović: On dobro radi
Bajića je od strelica esdepeovaca brojkama branio ministar Ivan Šimonović. Dodao je da se, otkako je na premijersko mjesto “uzjahala” Jadranka Kosor, borba protiv korupcije ne sprečava nego potiče. Ubrzani su postupci, a USKOK-ovi sudovi rade po ubrzanu postupku. Što je o svemu mislio vođa oporbe, Zoran Milanović, ne zna se jer on ni jučer nije bio raspoložen za davanje izjava.

Komentara 30

OB
-obrisani-
17:48 23.04.2010.

Lijepo drustvo kriminala i korupcije, ode pravosudje u tri PM

OB
-obrisani-
17:59 23.04.2010.

Prisegnuo Veliki ladičar. Kako je išla prisega? Je li možda: \"Dragi barba Luka.......\"

AR
arka
21:53 23.04.2010.

Tipična izjava od strane sdp-a,imate li kakav novi prijedlog!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije