Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bombaški napad na hrvatsku povratničku obitelj u Republici Srpskoj

09.11.2008.
u 15:28

Na obiteljsku kuću hrvatske povratničke obitelji, nedaleko Dervente u Republici Srpskoj u noći na subotu izveden je bombaški napad koji je je prouzročio materijalnu štetu te izazvao nemir i strah među hrvatskim povratnicima, izvijestila je u nedjelju Katolička tiskovna agencija iz Sarajeva.

"U ranim jutarnjim satima, 8. studenoga, u naselju Kostreš, župa Bijelo Brdo kod Dervente, izveden je bombaški napad na tek obnovljenu kuću povratničke obitelji Lekavski. I ovaj napad, koji za cilj ima zastrašivanje povratnika, ne može se smatrati izoliranim činom, riječ je o sustavnom nizu napada na povratnike i njihovu imovinu na širem području Bijeloga Brda, u općini Derventa", navodi se u priopćenju.

U lipnju ove godine srušen je spomenik poginulim braniteljima u crkvenom dvorištu, podsjeća KTA i ističe kako do danas još policija nije dostavila službeni izvještaj očevida i istrage. Također, ništa nije poduzeto u pronalasku ubojice hrvatskog povratnika koji je nađen mrtav na cesti nedaleko od župne crkve, napominje KTA. (Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije