Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samoubilački napad

Bombašica samoubojica ranila najmanje sedam osoba u Bursi u Turskoj

turska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
27.04.2016.
u 18:57

Prema prvim podacima bombašica je imala 25 godina.

U samoubilačkom napadu u turističkom dijelu grada Burse, na sjeverozapadu Turske, danas je bombašica samoubojica ranila najmanje 7 osoba kada se je raznijela, naveo je službeni izvor.

"Jedan neimenovani sigurnosni izvor je potvrdio da se radi o samoubilačkom napadu. Eksplozija je odjeknula na prilazima velikoj džamiji Ulu Cami, velikom simbolu tog grada", prema informativnom kanalu CNN-Tuerk, koji se poziva na podatke policije.

Prema prvim podacima, bombašica je imala 25 godina.

U Turskoj mjesecima traje izvanredno stanje zbog niza napada povezanih s kurdskim sukobom i pripisanih džihadističkoj skupini Islamska država ( IS).

U veljači i ožujku u dva napada autobombama ubijeno je šezdesetak osoba u središtu Ankare. Odgovornost za napade preuzela je skupina Sokolovi slobode Kurdistana (TAK), radikalna disidentska skupina Radničke stranke Kurdistana (PKK) koja od 1984. vodi protiv Turske pobunu u kojoj je ubijeno više od 40.000 ljudi.

U još jednom samoubilačkom napadu sredinom ožujka u trgovačkom središtu Istanbula ubijena su 4 strana turista, od kojih 3 izraelska. Islamsko-konzervativna vlada taj je napad pripisala organizaciji Islamska država.

Ta skupina osumnjičena je da je nakon ljeta izvela nekoliko napada na turskom tlu. U najtežem koji su izvela dvojica bombaša samoubojica 10. listopada ubijene su 103 osobe koje su sudjelovale u prokurdskoj manifestaciji u Ankari. 

 

Komentara 4

Avatar superhik74
superhik74
19:22 27.04.2016.

To je vjerojatno po Erdoganu znak mira I sugurnosti, te primjer vjerskog I etnickog suzivota. Trebalo bi mu uzvratiti s komplimentima o medjuvjerskom "suzivotu" (I smrti)

Avatar bosanac1951
bosanac1951
21:14 27.04.2016.

Erdogan je otišao kući.."Odmah" će on to sve srediti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije