Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bombaši samoubojice u Milanu

bombaš
VL
12.10.2009.
u 10:28

U ponedjeljak u 7.45 sati vojarnu Santa Barbara u Milanu napao je Libijac Mohamed Game (35) bombom koju je vjerojatno sam proizveo.

RIM - Napad bombaša samoubojice na vojarnu u Milanu u ponedjeljak ujutro zabrinuo je cijelu Italiju, premda istraga govori o izoliranom slučaju koji se ne bi trebao ponoviti.

U napadu je teško ranjen sam bombaš samoubojica, a lakše je ozlijeđen jedan talijanski vojnik. U ponedjeljak u 7.45 sati vojarnu Santa Barbara u Milanu napao je libijski građanin Mohamed Game (35) bombom koju je vjerojatno sam proizveo, a nakon što je eksplodirala, teško je ranjen. Istragom koordiniraju milanski tužitelj Armando Spataro i šef policije Vincenzo Indolfi.



Mohamed Game je s eksplozivom sakrivenim u torbi došao do ulaza u vojarnu i u trenutku kada je pokušao u nju ući, prolazio je jedan vojnik. Bombaša samoubojicu su zaustavili stražari, no on je tada aktivirao sakrivenu bombu.

Zapovjednik vojarne, pukovnik Valentino de Simone opovrgnuo je da je napadač dok je aktivirao bombu izrekao nešto protiv talijanskih vojnika u Afganistanu. Prvi novinarski napisi proširili su vijest da je Libijac aktivirao bombu uz poklič "Živio Afganistan".

Napadač je rođen 17. listopada 1974. u Libiji i imao je dozvolu boravka u Italiji. Otac je kćeri koju ima s jednom talijanskom državljankom.

U eksploziji je lakše ranjen talijanski vojnik Guido la Veneziana (20), a napadač je u teškom stanju prebačen u bolnicu Fatebenefratelli. Vojarnu Santa Barbara prošle godine namjeravala su napasti dvojica marokanskih terorista, Rachid Ilhami (31) i Gafir Abdelkader (42), koje je talijanska policija uhitila prije realizacije njihova terorističkog čina.

Ključne riječi

Komentara 22

OB
-obrisani-
21:15 12.10.2009.

Kiro, ti si naci- đihadlijski provokator na rvatskim forumima i samo štetiš ugledu Hrvatske, ali to je već svima poznato. Ali kas smo već kod brače i sestara, pa i SAD pomaže našu iransku braču (tzv iransko podrijetlo Hrvata) da sruši jedan fašistički režim u iranu, mislim da se ti časni borci za slobodu Irana nazivaju Mujahedin Khalk i da su protjerani iz svije domovine Irana u Irak i neka im je sa srečom i želim im puno uspjeha u borbi protiv diktatorskog fešistolikog režima u Iranu i neka Bog poživi Pahlavijeve i da se što prije vrate u Teheran od kuda su ih divljaci protjerali.

IZ
izgnanik
12:04 12.10.2009.

pravo pravda i sloboda svima pa onda je ocekivat da je i drugi imaju.papa se jos nije izjasnio o povlacenju krscana iz islamskih zemalja odn.daje precutnu podrsku za zlo u afganistanu i iraku.

OB
-obrisani-
16:30 12.10.2009.

Moj kolega Amerikanac kaze ovako: \"Mi smo taj njihov rat prenijeli s naseg territorija na njihov -vec je to pobjeda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije