Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izrael pokopao žrtve

Bombaš koji je ubio izraelske turiste nije državljanin Bugarske

bugarski bombaš (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
20.07.2012.
u 18:44

Dok istražitelji pokušavaju otkriti identitet ubojice turista, tijela petero stradalih Izraelaca, četvorice mladića te trudnice Kochave Shriki, prebačena su u četvrtak iz Bugarske u Tel Aviv, a u petak su pokopana na sjeveru zemlje

Mlađi muškarac koji je u utorak izazvao eksploziju u autobusu s izraelskim turistima u bugarskom gradu Burgasu nije državljanin Bugarske. Izjavio je to u petak bugarski ministar unutarnjih poslova Cvetan Cvetanov, a Reuters prenosi da vlasti u Sofiji još uvijek pokušavaju otkriti identitet bombaša koji je u smrt poslao sebe, vozača autobusa i petero Izraelaca.

Istražitelji su uspjeli doći do uzoraka DNK iz prstiju bombaša samoubojice pa bi njegov identitet sljedećih nekoliko dana trebao biti utvrđen.

Cvetanov je potvrdio da bugarske vlasti surađuju s izraelskima te da se pretpostavlja kako je ubojica iz Burgasa imao pomoćnika. Negirao je medijske spekulacije da iza napada stoji Hezbollah koji su za posljednji teroristički čin usmjeren protiv svojih građana prozvale izraelske vlasti.

U međuvremenu se oglasio i Iran koji negira bilo kakvu upletenost u teroristički čin u gradu na Crnom moru.

Pokopani poginuli Izraelci

Dok istražitelji pokušavaju otkriti identitet ubojice turista, tijela petero stradalih Izraelaca, četvorice mladića te 42-godišnje trudnice Kochave Shriki, prebačena su u četvrtak iz Bugarske u Tel Aviv, a u petak su pokopana na sjeveru zemlje.

Komentara 11

Avatar R & I
R & I
20:05 20.07.2012.

Ako jedna Amerika koja ima kakve takve uigrane sigurnosne i useljenicke sluzbe, poput, "Immigration and Naturalization Service (INS) ili U.S. Customs and Border Protection", ne moze3 se dogovoriti koliko ima laznih emigranata i terorista u Americi, kako se Europska unija moze dogovoriti i obraniti od tih istih terorista, jer u toj Europskoj uniji, svaka drzava vodi svoju useljenicku politiku. Izgleda da se terorizam iz Amerike preselio u Europu, a Olimpijske igre u londonu jos nisu ni pocele>

UN
unbekant
20:52 20.07.2012.

jos ni je nista definitivno razrjeseno,ali je velika mogucnost da je decko Svedjanin,dali ce Izrael napasti Svedsku,bit ce lijepo vidjeti sledeci dana.

Avatar kobra11
kobra11
19:08 20.07.2012.

Bombaš-samoubica,, jeste švedski državljanin alžirskog porekla Mehdi Gezali (33). On je bio i u zloglasnom zatvoru za teroriste Gvantanamo na Kubi, a kod njega su nađena lažna američka dokumenta na ime Žak Filip Martin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije