Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznao krivnju

Bombaš iz Botinca osuđen na zagrebačkom Županijskom sudu

bomba
Marko Lukunic/PIXSELL
04.10.2013.
u 15:19

Vlasnika kafića napao je sjekirom, više puta zamahnuvši njome prema njegovoj glavi, no ovaj se uspio obraniti stolicom

Branko Novak (55), koji se teretio da je u travnju ove godine na terasu kafića \'Miki\' u zagrebačkom naselju Botinac bacio bombu, pri čemu je u eksploziji ozlijeđeno više osoba, priznao je krivnju i nagodio se s tužiteljstvom, te je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na šest godina zatvora.

Uz to mu je izrečena i mjera obvezatnog psihijatrijskog liječenja te mu je produljen istražni zatvor u kojem je od uhićenja u travnju. Presuda je donesena na optužnom vijeću pod presjedanjem sutkinje Ivane Čalić, a prema optužnici Novak se teretio da se 19. travnja ove godine oko 21.30 prvo posvađao s tri osobe, među kojima je bio i vlasnik kafića. Nakon svađe otišao je kući, da bi se zatim vratio s nožem, sjekirom i ručnom bombom.

Vlasnika kafića napao je sjekirom, više puta zamahnuvši njome prema njegovoj glavi, no ovaj se uspio obraniti stolicom. Ostali gosti kafića spriječili su Novaka u daljnjem napadu, a jednom trenutku on je aktivirao ručnu bombu, iako je bio svjestan da na terasi kafića ima više ljudi. Šrapneli bombe teže su ozlijedili tri, a lakše četiri osobe. Novak je zatim pobjegao i putem se riješio sjekire. Na malo nakon toga sam je nazvao policiju, rekao im što je učinio te im se predao bez pružanja otpora.

>> Bombaš iz Botinca boluje od PTSP-a, ostaje 30 dana u pritvoru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije