Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jesmo li u opasnosti

Bomba u Sloveniji? 'Milošević u bijesu 1991. minirao Krško, a nacrt plana je u Moskvi'

Krško; Slobodan Milošević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, U.S. Air Force/Wikimedia Commons
1/2
02.06.2019.
u 15:54

Agenti obavještajnih službi CIA, MI6 i BND navodno još uvijek intenzivnom potragom pokušavaju doći do tog opasnog dokumenta čija realizacija bi mogla razoriti cijelu Sloveniju i ubiti najmanje milijun ljudi

Slobodan Milošević u trenucima bijesa 1991. godine navodno je naredio miniranje nuklearne elektrane Krško, a nacrt tog istog plana završio je u Moskvi u rukama čovjeka koji i dan danas uživa veliko povjerenje ruskog predsjednika Putina, piše srpski Kurir. Ove informacije nisu službeno potvrđene.

Agenti obavještajnih službi CIA, MI6 i BND navodno još uvijek intenzivnom potragom pokušavaju doći do tog opasnog dokumenta čije realizacija bi mogla razoriti cijelu Sloveniju i ubiti najmanje milijun ljudi.

Izvor blizak Kuriru koji surađuje i s Wikileaksom rekao je da je Milošević 1991. zbog obaranja vojnog helikoptera u Sloveniji bez pretjeranog razmišljanja naredio da se minira Krško.

- Stručni operativci upozorili su Miloševića i predočili mu da bi posljedice od udara kod isticanja radijacije mogle biti „nuklearna bomba“ s nesagledivim posljedicama u Europi. Nakon toga je on ipak stopirao ovu akciju i naredio povlačenje specijalnih jedinica koje su minirale područje u Sloveniji. Operativci su prilikom povlačenja samoinicijativno u znak upozorenja „digli u zrak" dalekovod u okolini nuklearke Krško - kaže neimenovani izvor.

Tajne službe i ostali stručnjaci već godinama navodno pokušavaju pronaći zakopane eksplozive, ali bezuspješno

- Bez plana miniranja nitko ne može demontirati ovo područje. Obavještajci mnogih službi pokušavaju na sve moguće načine doći do tog plana, jer i dalje postoji realna opasnost da se plan aktivira i ubije milijun ljudi - tvrdi Kurirov izvor koji dodaje da se plan nalazi na 'tajnome mjestu'. 

Također navodi da je Miloševićeva obitelj oduvijek bila bliska s Moskvom pa je zato nacrt tamo i završio. Obavještajci smatraju da plan posjeduje čovjek od oko 60 godina, pripadnik Nacionalne garde, kojeg nazivaju 'Putinovim lavom'.

Komentara 48

DU
Deleted user
16:53 02.06.2019.

Tekst bez autora koji se poziva na tabloid Kurir dok se Kurir poziva na neimenovane izvore misterioznog Putinovog lava... Quo vadis Europo? Sramite se ovakve propagande, gori ste od Informbiroa

Avatar El-Delinquente
El-Delinquente
17:14 02.06.2019.

Dva tjedna nakon eksplozije bi na VL osvanuo clanak da nam treba tolerancija i da smo svi isti itd.

OK
okolo
17:03 02.06.2019.

ludi sloba, autentični pripadnik roda svog.. sad će specijalci da "konstatišu" da je to biJo dogovor slobe i franje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije