Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispod putničkog sjedala

Bomba koja je srušila ruski zrakoplov bila je u glavnoj kabini

ruski avion
Foto: ilustracija
18.11.2015.
u 12:16

Svih 224 putnika i članova posade Airbusa koji je putovao iz Šarm el Šeika za Sankt Peterburg poginulo je

Bomba koja je eksplodirala i srušila ruski zrakoplov u Egiptu prošlog mjeseca bila je smještena u glavnoj kabini zrakoplova, a ne u dijelu za prtljagu, piše Kommersant navodeći neimenovane izvore.

List navodi izvor blizak istrazi nesreće koji je rekao da je do eksplozije došlo u stražnjem dijelu aviona u blizini repa.

 – Po preliminarnoj verziji, bomba je vjerojatno bila postavljena ispod putničkog sjedala uz prozor. U eksploziji je oštećen trup te je došlo do pada tlaka zraka u kabini, što je imalo eksplozivni učinak – piše list.

Svih 224 putnika i članova posade Airbusa koji je putovao iz Šarm el Šeika za Sankt Peterburg poginulo je, a predsjednik Vladimir Putin rekao je  po završetku službene istrage da će uhvatiti odgovorne i intenzivirati napade protiv militanata u Siriji.

>>Obama poziva Rusiju da se u Siriji fokusira na rat protiv IS-a

>>Putin krenuo s osvetom zbog srušenog zrakoplova. Rusi projektilima uništili '14 važnih meta ISIL-a'

Komentara 2

NE
Nepobjedivi
15:12 18.11.2015.

Malo morgen. Ovo je samo verzija za javnost, koja zadovoljava sve strane. Istina je malo drugačija. Rumunjski vojni ekspert Valentin Vasilescu je ne samo upozorio da u prvom izvještaju istražne komisije piše da tragovi eksploziva nisu pronađeni, nego je i konstatirao da je zapravo poludio auto-pilot. Analizom podataka o brzini i visini leta uoči tragedije, zaključio je dvije anomalije u ponašanju auto-pilota: najprije je avion u 3 sekunde pao za 150 metara, a odmah zatim se u idućih 3 sekunde digao 800 metara. Takve manevri su izuzetno opasni i ne bi se dogodili čak da je pilot htio tako postupiti, jer bi auto-pilot spriječio izvršenje takvih komandi. Zaključak: auto-pilot je bio ili hakiran izvana pa se počeo ponašati nenormalno ili ga je neki specijalist uoči leta, na aerodromu, isprogramirao tako da se u određenom trenutku ponaša nenormalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije