Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u tijeku očevid

Bomba grunula pod vozilom Nene Nevolje, starog znanca policije

bomba u solinu
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/4
25.03.2010.
u 08:39

Iskusni pirotehničar kaže da se radi o manjoj količini eksploziva, najvjerojatnije trotila.

Konobarica Matea G. (27) iz Kaštel Starog lakše je ozlijeđena u eksploziji nepoznate naprave koja se dogodila sinoć oko 1.30 na parkiralištu ispred Inine poslovne zgrade u Solinu. Snažna detonacija odjeknula je u trenutku dok je ulazila u svoj fiat uno koji je bio parkiran uz citroen saxo, koji je potpuno uništen.

Policija pretpostavlja da je naprava bila postavljena ispod citroena ili u njegovoj neposrednoj blizini. Uništeni automobil službeno je u vlasništvu Josipa Č. (30), vlasnika caffe bara Petra, no on tvrdi da je vozilo prodao, ali ga novi vlasnik još nije prepisao na svoje ime.

Iako Josip Č. nije htio reći kome je prodao automobil, po Solinu se proširila vijest kako je na meti bombaša bio Nenad N. zvani Neno Nevolja, bivši boksač iz Brnaza. Priču Josipa Č. potvrdila je i policija koja je istragu usmjerila na Nenu Nevolju.

Nije spavala cijelu noć

Matea G. nije htjela razgovarati o tome što je preživjela, a njezina majka kaže da ozljeda koju je zadobila iznad lijevog oka nije opasna.

- Prestrašila se, nije cijelu noć mogla zaspati - kratko je kazala Mateina majka. Osim fiat una i citroen saxa, oštećena je i opel astra u vlasništvu Grada Solina, a jaka eksplozija probudila je stanare okolnih zgrada.

- Spavala sam kada me probudila jaka detonacija. Cijela se zgrada zatresla, bilo je kao da je potres. Suprug je još gledao televiziju i čim sam došla u dnevni boravak, kazao mi je: "Ovo je bomba!" - ispričala je susjeda iz prizemlja zgrade u Ulici Stjepana Radića.

Policija će nakon očevida znati o kakvoj se napravi radi te kolika je šteta, a iskusni pirotehničar koji se zatekao na mjestu događaja kaže da je riječ o manjoj količini eksploziva, najvjerojatnije trotila.

Neni Nevolji u siječnju prošle godine namjerno je zapaljen BMW, a u požaru su tada oštećena još tri vozila. Policija ga je prijavljivala zbog droge, prijevare, otmice, iznude, nanošenja teških ozljeda i krađa. U studenom 2004. teško je ozlijeđen kada je nepoznata osoba iz automatskog oružja na njega i Antu L. ispalila više hitaca. Nevolja je tada pogođen u prsa, kuk, podlakticu i bedrenu kost.

Ključne riječi

Komentara 8

KR
krenica
10:15 25.03.2010.

Solin i Kaštela su lipa mista ali previše droge i mladi umirovljenika pa neznaju što da rade od dosade.Bilice su tu pa unutra sa njima.

OB
-obrisani-
10:19 25.03.2010.

Ovoga pa baš i nije bilo u SFRJ....a potez od Trogira do Splita vrvi drogom a imamo vrlu policiju..

OB
-obrisani-
08:58 25.03.2010.

opet zaostala bomba iz drugog svjetskog rata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije