Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI SAVJETNIK

Bolton: spreman sam svjedočiti o Trumpu pred Senatom

Donald Trump i John Bolton u pozadini
Foto: Sean Kilpatrick/Press Association/PIXSELL
1/2
06.01.2020.
u 20:54

Demokrati su opozvali Trumpa zbog pritisaka na Ukrajinu da započne istragu protiv njegova političkog protivnika bivšeg američkog potpredsjednika Joea Bidena i zbog opstrukcije napora Kongresa da istraži njegove postupke.

Bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost Donalda Trumpa John Bolton rekao je u ponedjeljak kako je voljan svjedočiti pred Senatom, u sklopu postupka opoziva američkog predsjednika.

"Ako me Senat formalno pozove na svjedočenje, spreman sam svjedočiti", rekao je Bolton bez dodatnih komentara.

Demokrati pritišću Boltona i tri visoka dužnosnika da svjedoče pred Senatom, dok republikanci žele "brzo suđenje" kojim bi Trump bio oslobođen optužbi prije nego se zahukta kampanja za predsjedničke izbore 2020.

Republikanci i demokrati za sada nisu blizu dogovora, tvrdi Reuters.

"Ako se neki republikanski senator usprotivi slanju poziva za četvero svjedoka i pozivu za dostavom dokumentacije, tada će biti apsolutno jasno da sudjeluju u prikrivanju", rekao je prvi čovjek demokrata u Senatu Chuck Schumer.

Predsjednica Zastupničkog doma, demokratkinja Nancy Pelosi tek treba poslati Senatu izvješće o opozivu Trumpa.

John Bolton, "jastreb" u vanjskoj politici, smijenjen je u rujnu 2019., zbog, kako je tada rekao Trump, "razilaženja" po brojnim pitanjima.

Zastupnički dom, u kojemu demokrati imaju većinu, opozvao je predsjednika Trumpa sredinom prosinca, ali je malo vjerojatno da će Senat opozvati predsjednika, za što je potrebna dvotrećinska većina.

Republikanci imaju većinu u Senatu.

Demokrati su opozvali Trumpa zbog pritisaka na Ukrajinu da započne istragu protiv njegova političkog protivnika bivšeg američkog potpredsjednika Joea Bidena i zbog opstrukcije napora Kongresa da istraži njegove postupke.

Hassan Haidar Diab o napadu SAD-a i ubojstvu Qassema Soleimanija: Iranci će sigurno odgovoriti

Ključne riječi

Komentara 1

CR
crotsunami
23:24 06.01.2020.

Da tu ima išta što bi pomoglo demokratima, demokrati bi već odavna pronašli način da ovog dovedu na svjedočenje. A osim toga, Bolton ništa negativno ne može reći protiv Trumpa osim toga da su mu osjećaji povrijeđeni kad mu je ovaj uručio otkaz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije