Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propust

Boljkovac nije mogao glasovati; iz Remetinca nisu poslali potvrdu

Josip Boljkovac
Kristina Štedul Fabac/ PIXSELL
04.12.2011.
u 12:56

– Oni koji su privremeno brisani s biračkih popisa, mogu glasovati, ali moraju predočiti potvrdu – kaže predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva i predsjednik Županijskog suda u Karlovcu Ivan Perković

KARLOVAC – To su sve političke igre – komentira Josip Boljkovac svoje neglasovanje na parlamentarnim izborima. Da bi ispunio “građansku dužnost“, 91-godišnji Boljkovac stigao je u Karlovac, gdje ima prijavljeno prebivalište, iz 25 kilometara udaljene Vukove Gorice, gdje boravi. Međutim, bivšem gradonačelniku Karlovca i prvom ministru unutarnjih poslova Hrvatske te donedavnom osumnjičeniku za zločine počinjenje nakon Drugog svjetskog rata nije dan izborni listić jer nije predočio potvrdu da je pušten iz istražnog zatvora.

– Josip Boljkovac upućen je u proceduru. Oni koji su privremeno brisani s biračkih popisa, poput njega koji je bio u istražnom zatvoru, mogu glasovati, ali moraju predočiti potvrdu – kaže predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva i predsjednik Županijskog suda u Karlovcu Ivan Perković. Nisam se odjavio, nisam suđen i nisu me brisali s biračkog popisa – odgovara Boljkovac. Smatra da iza odluke da mu se uskrati glasovanje stoji upravo Perković.

– Poznajemo se jako dobro. Suprotne smo strane – kaže Boljkovac. Odlučio je da se ne vrati na glasovanje s potvrdom. 

–  Izbori o meni neće ovisiti i prehlađen sam malo. Nadam se da će pravda pobijediti. Oni koji su pljačkali nemaju što ponuditi, oni nisu rješenje – smatra Boljkovac, dodavši da tu misli na HDZ.

Komentara 94

IV
ivor
18:09 04.12.2011.

http://www.youtube.com/watch?v=u9qROXZm_ss

ME
metla
14:20 04.12.2011.

Ja bi, da sam na Vašem mjestu, ipak izašao glasati, za inat Perkoviću. Imate vremena do naveće a potvrda može i faksom.

Avatar WindFucker
WindFucker
17:43 04.12.2011.

Kolikima je taj uskratio razno razna prava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije