Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.11.2014. u 14:00

Uredništvo Dnevnika Nove TV sinoć nije moglo bolje odgovoriti na objede

Kada se već činilo da će ovogodišnja Kolona sjećanja proteći uz pijetet kakav vukovarska žrtva zaslužuje – konsenzus se proteklih dana dao iščitati iz izjava vladajućih i oporbenih čelnika pa i predstavnika branitelja – jučer se oglasio vukovarski Stožer. Tomislav Josić razriješio je svaku dvojbu hoće li ulicama kročiti jedna ili dvije kolone, pa najavio dolazak - pete kolone, potom izrazio dobrodošlicu "domoljubima", a "one koji ne vjeruju u Boga, koji dolaze pokupiti dnevnice i otići na ručak" zamolio je da ne dolaze. Jedan od stožeraša održao je lekciju i novinarima "jer na Dan sjećanja uzimaju izjave političara, a ne i običnih stradalnika" - što si ne dopušta ni novinarski početnik - pa tako "zagađuju medijski prostor". Valjda negdje između pauze za ručak i rješavanja formulara za dnevnicu...  

Uredništvo Dnevnika Nove TV sinoć nije moglo bolje odgovoriti na te objede, izravno iz Vukovara u eter pripuštajući upravo Andriju Jarka, novinara kojemu je novinarstvo više od posla, posljednjeg kojem se može prigovoriti da Vukovar posjećuje "jednom godišnje". Izvijestio je da gradonačelnik Penava nije htio pred kameru (možda kako bi, nakon pressice Stožera, izbjegao pitanje tko je stvarni organizator Dana sjećanja?), pa je Jarak iz Vukovara otišao praktički neobavljena posla. Nedovoljno i za dnevnicu, rekli bi stožeraši. Njima za informaciju, novinari koje redakcija pošalje u Kolonu sjećanja u tome nalaze veliku odgovornost ali i čast, pa se ručka prisjete tek nakon obavljena posla kojeg će, sudeći po disonantnim tonovima iz Stožera, biti do dugo u noć 18. studenog. Dovoljno za punu dnevnicu! Bolje da su "silenzio stampa" stožeraši objavili dan ranije. 

PLUS

Negdje između litanija o padu BDP-a, LNG terminalu i kampanji, Goran Rotim je u emisiji Javna stvar predsjedniku Josipoviću postavio pravo pitanje: Ima li u Hrvatskoj gladnih?  

MINUS

Premda na poziciji voditeljice središnjih Vijesti RTL-a nije od jučer, Amela Čilić često griješi i ne djeluje uvjerljivo. Radije se sjećamo njezinih sjajnih novinarskih priloga.

>> U jakoj konkurenciji Perkovića i Mustača, našlo se mjesta i za malog čovjeka

>> Poruka iz Banskih dvora: Siniša Varga u Ameriku, a Fred Matić u ropotarnicu

Komentara 45

Avatar dmitarX
dmitarX
17:59 15.11.2014.

Josiću, ne daj se, s tobom smo!

QQ
qqriqrac
16:02 15.11.2014.

Vratite na popis gradjana Vukovara vise od 1000 nestalih Vukovaraca i izbrisite ovih 4000 koji zive u Srbiji.

GA
gardist
23:08 15.11.2014.

Upravo je nevjerojatno kao se manipulira našom Svetinjom (Vukovar je svetinja). Što se to zamjera istinskoj legendi Domovinskog rata gospodinu Tomislavu Josiću? Što je on to rekao? Želite li ga na križ razapeti? Želite li to napraviti vi koji do danas niste prežalili raspad tamnice hrvatskoga naroda? Ja nisam ove godine u mogućnosti ići u Vukovar ali ću se „sjetiti“ žrtve Vukovara, upaliti svijeću, moliti dragom Bogu….Tomislav Josić je rekao da on i oni koji su uz njega neće ići u krug bolnice, ali nije nikome zabranio da tamo ide. Nebi li bilo krajnje licemjerno nakon svega što se događalo i što je učinjeno žrtvi Vukovara da on tamo ide, bili mu to oprostio Darko Pajčić, silovane žene, roditelji, djeca, braća i sestre poginulih, ranjeni. Na taj dan nebi smjelo biti vrijeđanja, nedoličnog ponašanja, ali gospodo moramo prihvatiti da nije dobro niti da smo lažno solidarni. Malo ću karikirati stvar, pa zamislite da u Vukovar dođe i npr. Šljivančanin jer se i on ima pravo pokloniti žrtvi Vukovara, pa treba li Tomislav Josić ići u koloni sjećanja i sa njime. Neka budu dvije kolone, ali neka budu dostojanstvene i neka nitko od žrtve ne traži nemoguće, jer oni su ionako dali i previše. Neka vječno živi naš VUKOVAR!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije