Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolivija

Senat prihvatio održavanje predsjedničkih i parlamentarnih izbora

Bolivijski senat
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
24.11.2019.
u 00:20

Nakon izglasavanja u Senatu, koje je izravno prenošeno na televiziji, nacrt zakona treba još biti potvrđen u donjem domu, a zatim ga treba potvrditi privremena predsjednica Jeanine Añez

Bolivijski Senat prihvatio je u subotu nacrt zakona o organizaciji novih predsjedničkih i parlamentarnih izbora kojima se želi okončati nestabilnost koja potresa zemlju od izbora 20. listopada na kojima je pobijedio Evo Morales te potom pod pritiskom zbog nepravilnosti dao ostavku.

Tekst dokumenta koji je prihvaćen jednoglasno brani bivšem predsjedniku koji je u egzilu u Meksiku da se kandidira na izborima.

Nakon izglasavanja u Senatu, koje je izravno prenošeno na televiziji, nacrt zakona treba još biti potvrđen u donjem domu, a zatim ga treba potvrditi privremena predsjednica Jeanine Añez.

Bivši predsjednik Morales nakon izbora 20. listopada proglasio se pobjednikom, ali je oporba upozoravala na prijevaru.

Nakon nekoliko tjedana prosvjeda u kojima su poginule 32 osobe predsjednik je objavio da podnosi ostavku 10. studenoga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije