Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Baranji

Bolesni ujak u panici povukao vojnika na dno seoskog jezera

utopljenici (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
02.07.2010.
u 17:06

Malinić je išao prelivati jezero kada se počao utapati. Fizički manji nećak Boris Stojković, koji uz to i nije bio vrhunski plivač, krenuo mu je u pomoć.

Kupanje u seoskom jezeru u baranjskom Petlovcu u trenutku se pretvorilo u stravičnu tragediju danas nešto prije 16 sati. U jezeru koje je nedavno obnovljeno u rekreacijski centar utopili su se mještani Boris Stojković (21) i njegov ujak Sreto Malinić (35).

Voda duboka i 5 metara
Njih dvojica otišla se se rashladiti na kupanju. Stariji muškarac krenuo je preplivati jezero, no negdje na sredini počeo se utapati. Ugledao ga je njegov 21-godišnji nećak koji ga je bez imalo razmišljanja pohitao spasiti. Kada je došao do njega, i on je počeo gubiti zrak. S obale ih je promatrao 12-godišnji Marko, jedini očevidac, koji je odmah pozvao ostale sumještane koji su u tom trenutku bili na kupalištu.

Kada su stariji kupači došli, Borisa i Sretu voda je već povukla na dno. Petorica mještana skočila su u jezero, no nisu im više nikako mogli pomoći. Načelnik Općine u međuvremenu je pozvao policiju i ronioce. Inače, voda je na tom dijelu jezera duboka i do pet metara. U samo nekoliko trenutaka ujaku i njegovom nećaku izgubio se svaki trag. Nešto manje od dva sata nakon što su nestali, iz mutne vode ronioci su izvukli mrtva tijela.

- Ronioci Specijalne jedinice policije tijela su iz vode izvukli u 17.47 sati, a što je uzrok utapanja još ne znamo - kazala nam je glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer.

Kako doznajemo, 35-godišnji Sreto bolovao je od epilepsije, a bio je i srčani bolesnik. Pretpostavlja se da je dok je plivao dobio ili epileptični napad ili mu je zakazalo srce. Budući da je njegov nećak znao kakvo mu je zdravstveno stanje, bez razmišljanja mu je krenuo pomoći iako, prema pričama sumještana, nije bio vrhunski plivač. On je, kako doznajemo, bio djelatni vojnik.

Nije bio ljubitelj vode
- Često su se ovdje kupali, a Boris nije bio baš veliki ljubitelj vode, no svejedno je otišao pomoći svom ujaku kad ga je ugledao kako se utapa. Kada je došao do njega, on ga je vjerojatno u strahu čvrsto zagrlio i povukao za sobom pod vodu. Sreto je fizički bio puno jači od Borisa pa ga on sigurno ni sam nije mogao dovući do obale. Strašno je ovo što se dogodilo, nikada nismo imali ovakav slučaj - pričali su nam šokirani mještani. Zbog čega se Malinić počeo utapati, utvrdit će se obdukcijom.

Komentara 19

DI
Dija
08:40 03.07.2010.

Mislim da nije ni vrijeme ni mjesto za raspravljanje ko kakav plivač mora biti.. Boris je htio spasiti ujaka, a to bi napravio vjerojatno svako i onaj tko nezna plivati.. A sada ostavite da moj prijatelj počiva u miru..

VE
verrmaj
23:19 03.07.2010.

zalosno je to sto se desilo ,nestala su dva zivota ,to se moglo izbjeci ,prvo kad se vidi okolis jezera ,sva ta trava ,mulj na dnu ,onda se tu nejde kupati, a najveca greska je sto je falila tabla \"zabranjeno kupanje \" jel u takovim \"barama vreba uvjek opasnost pa cak i za plivace !!

ST
Stole1
19:05 02.07.2010.

Nessie u baranji ? Šalu na stranu, moguće da su bili povučeni od nekakvog vira čestog za divlje grabe šoderice kao što je Jarun

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije