Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autobusima u Gospić?

Boj za Liku: HDZ i Darko Milinović u totalnom ratu za svaki lički glas

Darko Milinović s 200 ličkih HDZ-ovaca stigao pred Središnjicu stranke
Foto: Filip Kos/PIXSELL
07.03.2019.
u 09:35

U HDZ-u tvrde da odluka o dovođenju autobusa u Gospić ne postoji, ali Plenkovićevi oponenti kažu da u središnjici vlada panika zbog izbora

Izvanredni izbori za Skupštinu Ličko-senjske županije prometnuli su se u državnu temu broj jedan, po intenzitetu kampanje i angažiranosti HDZ-ovih ministara kao da je riječ o izborima za parlament. Ti izbori razotkrivaju i stanje stvari u HDZ-u na nacionalnoj razini; u kampanji su aktivni isključivo ministri dok otpisanog desnog krila nema ni u tragovima. Brkić, Stier, Kovač, Jelić... ne pojavljuju se ni u Lici ni u medijima.

Miro Kovač nije pozvan

Miro Kovač, saborski zastupnik HDZ-a i bivši međunarodni tajnik te stranke, primjerice, na parlamentarnim je izborima baš u devetoj, ličkoj izbornoj jedinici, osvojio najveći broj preferencijalnih glasova, ali kako doznajemo u HDZ-u, na završni stranački skup u Gospiću u petak u 18 sati on nije pozvan. Kao ni Brkić, vjerojatno ni Stier... HDZ će završni skup održati u gradskoj sportskoj dvorani u koju stane 2000 ljudi, a glavni gost bit će premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

HDZ-ovce će zabavljati pjevač Mate Bulić, a u stranci izgleda postoji strah da nakon izbacivanja Darka Milinovića, ličkog župana, i raskola u ličkom HDZ-u neće moći napuniti dvoranu, pa su HDZ-ove županijske organizacije iz Zadra, Rijeke, Šibenika i Splita bile dobile nalog da na skup dovedu dva do tri autobusa s HDZ-ovcima, ukupno više stotina ljudi.

“Jaki smo i brojni u Lici”

Tu je informaciju prvi plasirao Darko Milinović preko portala Lika-online, koji očito u HDZ-u još ima svoje dojavljivače, a Večernjem listu to su neslužbeno potvrdili neki od šefova HDZ-ovih županijskih organizacija zatraživši anonimnost. U akciju dovoženja HDZ-ovaca iz Splita, Zadra, Rijeke i Šibenika navodno su bili uključeni glavni tajnik Jandroković, šef utemeljitelja HDZ-a Kapulica i Jure Sertić, ali operacija je, čuje se u HDZ-u, opozvana kada je informacija o tome iscurila u medije. Običaj je, naime, da se HDZ-ovci autobusima dovoze na centralne HDZ-ove skupove u Zagrebu uoči velikih državnih izbora, dok nije praksa da se HDZ-ovci iz ostalih dijelova Hrvatske dovode na lokalna stranačka okupljanja. HDZ-ov glasnogovornik Zoltan Kabok tvrdi da u središnjici HDZ-a nije donesena nikakva službena direktiva, odluka ili dekret da na završni skup treba dovoziti autobuse HDZ-ovaca.

– Takva odluka ne postoji. HDZ je dovoljno jak i brojnog članstva u Lici da uopće nema potrebe da itko na skup dolazi autobusima iz dugih županija – rekao je Kabok za Večernji list. U HDZ-u su podsjetili da su mediji pisali kako je Milinović dok je bio u HDZ-u imao cijele scenarije za svoje skupove na kojima je točno bilo propisano kada mu se plješće, skandira... Osim toga, neki su izvori upozorili da Milinović izdašno financira portal preko kojeg napada HDZ. On je pak natpise o scenariju na skupovima još prije demantirao.

Milinović je jučer izjavio kako pozdravlja nalog HDZ-ovim županijskim organizacijama da u Gospić dovedu tisuću HDZ-ovaca jer u tome vidi mogući potencijal populacijske politike.

– Pozivam tih tisuću HDZ-ovaca koji moraju doći u Gospić da tu i ostanu, to će biti odličan populacijski potez – rekao je Milinović. On je pak svoj završni skup trebao održati sinoć u kinu Korzo uz lički band Dinamico. Milinović je sa završnim skupom malo uranio kako bi još dva dana, prije izborne šutnje, budući da su izbori u nedjelju, mogao snimku svog skupa vrtjeti na društvenim mrežama.
Iako su Plenkovićevi ljudi u HDZ-u uvjereni u pobjedu u Lici te da će HDZ s partnerima preuzeti Skupštinu, njegovi oponenti tvrde da u središnjici vlada prilična panika.

– Rade svoje ankete, uvjeravaju se u pobjedu, ali vjerojatnije je da će HDZ po mandatima biti izjednačen s Milinovićem – komentirali su oponenti.

VIDEO Darko Milinović osvrnuo se na izbacivanje iz HDZ-a

Ključne riječi

Komentara 39

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
09:40 07.03.2019.

i VL u akciji kao i Jutarnji list , haha. Bijedno.

MA
marijaherc
10:35 07.03.2019.

hahahaha busevima na zavrsni skup? pa kakvu glupost ovi sve nece izjavit?! milinovic i sam vrlo dobro zna koliko je u lici hdz jak, pa pokazuje strah ovakvim izjavama...

AF
afera
10:32 07.03.2019.

Milinovic je proslo svrseno vrijeme, a nakon njegovih ispada i stvari koje je napravio, sumnjam da ce mu Licani dati svoje povjerenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije