Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virovitica

Bogatstvo uložili i za komunalna davanja, a od prilaza i ceste ništa

'podravina i bilogora, virovitica, 17.03.2011. dvije nove zgrade u centru virovitice vec tri godine nemaju prilaz - nasuto kamenje umjesto obecanog nogostupa ljuti ih jer unistavaju njime automobile,
'Marija Lovrenc/VLM'
18.03.2011.
u 10:30

Stanarima zgrada u centru grada prilikom kupnje stana obećano da će kod useljenja prije tri godine dobiti i uređeni nogostup i prilaze do objekata

"Uništavamo automobile, iz zgrada je nemoguće iziaći s kolicima za djecu, teško je i osobama s invaliditetom proći pokraj zgrada. Za ući na svoje parkirno mjesto borimo se s posjetiteljima gradske tržnice." Tim riječima opisuju svakodnevnu muku stanari dvaju novih zgrada na Trgu fra Bonifacija Gerbera u sređištu Virovitice, koji ni godinama nakon useljenja nisu dobili obećani nogostup i cestu, a koji su bili jasno ucrtani na dokumentaciji prilikom kupnje stanova.

Samo nasuli agregat

Grad im je u tri godine, otkako je useljen prvi stanar, jednostavno nasuo tzv. kameni agregat koji redovno obnavlja, pa se stanari petnaest stanova danas snalaze kako znaju između rupa, kamenja i blata koji su u samom centru Virovitice kao "šaka u oko".

Apelirali su već, kažu, na gradsku upravu, investitora, održavatelje zgrada, a kako se nitko od njih nije odazvao s konkretnim rješenjem, pozvali su na kraju u pomoć i medije.

– Svi prebacuju odgovornost jedni na druge, a naši problemi ostaju isti – pričaju stanari.

Navode da nemaju uređen prilaz, da im je ulaz u dvorište moguć jedino preko gradskog parkirališta, te da je u vrijeme većih tjednih gužvi to prava nemoguća misija.

– Jedno smo se vrijeme provlačili automobilima između štandova s odjećom i čekali da se pomaknu dostavna vozila. Sada štandova nema, ali gužve ostaju iste – kažu stanari. Prilikom kupnje stanova, računaju, uplatili su oko 140.000 kuna komunalnih davanja i bilo im je obećano da će nakon useljenja dobiti uređen prilaz, nogostup i cestu.

Kamenje danas svjedoči drugačije pa su svoj problem uputili i na gradsko vijeće.

Znali su što kupuju

Istaknuli su i da su godinu i pol nakon useljenja živjeli u mraku, dok se stalnim apelom odgovornima nisu izborili za reflektor koji im danas obasjava ulaz u zgrade. Smatraju da po cijeni od 1018 eura po kvadratu, koliko su platili svoje stanove, zaslužuju više od kamenja, blata i stalnih problema.

Virovitička gradska uprava odgovorila je pak da su zasad učinili sve što mogu, s obzirom na plan izgradnje i proračunska sredstva. Na mjestu njihovog prilaza u budućnosti je planirana izgradnja spojne ceste do Ulice Matije Gupca, a za taj građevinski pothvat grad prvo mora ishoditi građevinsku dozvolu. U gradu su istaknuli i da su stanari bili svjesni da prilikom kupnje stanova nemaju izgrađenu prometnicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije