Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA Ispovijest majke koja je izgubila pet kćeri u izraelskom napadu

Bog će osvetiti smrt moje djece

30.12.2008.
u 17:43

“Otvorila sam oči, no nisam vidjela nijednu od svojih djevojčica. U njihovoj sobi bila je samo gomila cigli i komadi krova. Svi su mi govorili da su žive, ali ja sam znala da mojih djevojčica više nema. Molim Boga da ih osveti” ispričala je britanskom listu The Guardian Samira Balousha (36), majka pet djevojčica koje su ubijene u izraelskom napadu na izbjeglički kamp Jabalia.

Tahriri (17), Ikram (15), Samer (13), Dina (8) i Jawahar (4) ubijene su dok su spavale. Njihova sestra Imam (16) preživjela je napad.

“Spavala sam i nisam čula eksploziju. Probudila sam se kada su cigle počele padati po meni. Vidjela sam sestre oko sebe, no nisam se mogla pomaknuti. Vidjela sam susjede kako hodaju po ruševinama, ali me nitko nije vidio. Čuli su me tek kada sam zazvala mamu i tatu da mi pomognu”, kazala je Imam. Njeni su roditelji u trenutku napada spavali u susjednoj sobi s dvoje najmlađe djece.

“Mi smo civili. Ne pripadamo ni Fatahu ni Hamasu. Ja sam samo Palestinac. Što smo mi krivi da nas ovako kažnjavaju? Živimo na svojoj zemlji. Nismo je oduzeli Izraelcima. Borimo se za svoja prava i doći će dan kada ćemo se osvetiti”, kazao je Anwar Balousha (40), otac pet ubijenih djevojčica.

Izraelska je vojska priopćila da je gađala džamiju koja je pokraj kuće obitelji Balousha. Vojska tvrdi da su u džamiji bili naoružani pripadnici Hamasa. Džamija nosi ime Imada Akela, bivšeg vođe vojnog krila Hamasa. (zb)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije