Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PREVID

Blokirani ogorčeni: Sudovi objavili sve osobne podatke

Prosvjed udruge Blokirani na Trgu svetog Marka
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
03.02.2019.
u 14:21

Blokirani nisu zločinci da bi imali pravo na manji stupanj pravne zaštite, smatraju u Udruzi Blokirani

Udruga Blokirani od Ministarstva pravosuđa traži da hitno zaštiti blokirane na oglasnoj ploči na stranicama ministarstva pravosudje.hr gdje su objavljeni osobni podaci stotina građana.

– Ulaz na E ploču pravosuđa.hr, slobodan je i za "ukrajinskog hakera" koji nakon što prođe CAPTCHA test i odgovori na teško pitanje koliko je 3+0=3; može besplatno, neometan uzeti, odnijeti, i prodati osobne podatke stotine tisuća hrvatskih građana, njihov OIB, adresu stanovanja, rješenje o ovrsi, iznos duga, popis vjerovnika ... Podatke koji , kad i ako zloupotrebljeni mogu nanijeti nepopravljivu štetu, oštećenom građaninu, vjerovniku pa i Hrvatskoj – priopćili su oni.

Zbog toga traže da se osobni podaci svih građana RH objavljeni na E-pločama odmah zaštite od nekontroliranog uvida.

Blokirani nisu zločinci da bi imali pravo na manji stupanj pravne zaštite; nisu ni problem od nacionalne sigurnosti ili javnog interesa da bi Ministarstvo pravosuđa, jedne djelatne demokracije, čiji su nacionalni zakoni pod međunarodnim pravom o ljudskim pravima, nemarno zanemarilo ustavno čist princip da unutar nacionalnog zakonodavstva ne postoje dopuštene okolnosti u kojima osoba može biti lišena prava na priznavanje kao osobe pred zakonom, ili u kojima to pravo može biti ograničeno – stoji u priopćenju blokiranih.

>> Kako građani nezakonito smanjuju račune za plin i struju

Komentara 41

KA
kapunjohan
14:54 03.02.2019.

U državi se događa neviđeno nepoštenje i nejednakost građana. Najslabije prolaze državljani koji pošteno rade za bijedne plaće -a to su sve niže u neto iznosu od 6 000 kuna- i trude se platiti sve svoje obaveze pa vrtiće i školske potrbšćine , da ne vide drugi da su im djeca siromašna a kad odu u penziju opet će biti na crkavici. Treba lučiti vredne i skromne radnike od ostalih socijalnih kategorija koji su čestu to i radi osobne neodgovornosti. Kad ovi vredni i siromašni odu u penziju bit će izjednačeni sa ovim iz ,,sociale,, a na fond će se ugurati mnogi bogati sportaši , pjevači , pa često i oni koji imaju veliku imovinu a nisu podmirivali svoje obaveze. Svi su jednaki ili ipak nisu- neodgovornost je često bolj rješenje.

BU
bugavuga
15:21 03.02.2019.

Zašto građani koji uredno plačaju svoje obveze i iz čijih se plaća puni proračun, ne bi znali kome grad oprašta dugove. Naime prirez ostaje gradu. Neka vidim ja ima li među njima i neki "Pero" koji vozi auto star 2 2 godine i vrijedi 50 000 eura te svake godine ide na ljetovanje

ŠL
šlaps
14:32 03.02.2019.

Znači ja sam idiot kada sa svojih 3700 kn nisam blokiran, a imam 19 godina staža

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije