Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ONLINE KUPOVINE

Bliži se Crni petak, MUP upozorava na što morate paziti

Online kupovina
Foto: Dino Stanin/Pixsell
21.11.2018.
u 18:14

Plaćajte samo kada ste spojeni na sigurnu internetsku vezu, izbjegavajte besplatni ili otvoreni javni WiFi, jedan je od savjeta.

Približava se Crni petak, dan u kojem trgovine širom svijeta nude snižene cijene i posebne ponude. Među njima su i internetske trgovine, a MUP upozorava na moguće prijevare koje se mogu dogoditi.

Savjetuju da građani kupuju iz online trgovina u Hrvatskoj ili drugim članicama EU. Vjerojatnije je da ćete riješiti moguće probleme.

Poručuju i da provjerite recenzije prije kupovine te da koristite kartice kod plaćanja jer tako imate više šansi za povrat novca.

- Plaćajte samo preko sigurnog pružatelja usluge plaćanja - traže li uslugu prijenosa sredstava preko banke ili alternativno? Dobro razmislite!

Plaćajte samo kada ste spojeni na sigurnu internetsku vezu – izbjegavajte besplatni ili otvoreni javni WiFi.

Plaćajte samo na sigurnom uređaju - ažurirajte redovno operativni sustav i sigurnosni softver.

Čuvajte se oglasa i internetskih stranica koje nude nevjerojatne ponude ili čudotvorne proizvode - ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito, nije istinito!

Primili ste oglas kojim ste obaviješteni da ste osvojili nagradu? Dobro razmislite, možda osvojite zlonamjerni softver.

Ako proizvod ne stigne, kontaktirajte prodavača. Ako ne odgovara, obratite se svojoj banci - savjetuju u MUP-u.

Pogledajte i video: Pogledajte kako je ovaj par izbjegao jureći automobil

Komentara 5

AN
Antiflašist
18:51 21.11.2018.

Jedini koji varaju su politicari i novinari, vijest da švica nece potpisati Marakeš negdje u zadnjo ladici, takoder izgleda da pripremaju kasarnu u Petrinji za prihvat migranata, kojih? Bozinovic kaze da ih nema.

ET
etizop12
20:14 21.11.2018.

obratite se svojoj banci kažu u mupu? što će banka napraviti? jedino može zahtjev za povrat novaca ali možes staviti sol na rep drugoj strani ako su te prevarili

ZA
Zagorec101
21:47 22.11.2018.

ma koji crni petak, meni je crni svaki dan, gledam dali ću imati kaj dati jesti djeci, neka svi pokušaju samo jedan mjesec preživjeti sa samo 2600 kn. svi dani budu crni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije