Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama na maksimiru

Bliski prijatelj Vjeke Sliška nožem izbo mladića i ostavio ga da leži u krvi

Juraj Dodić
Foto: Petar Glebov/24sata
15.02.2019.
u 19:31

Bio je blizak prijatelj Vjeke Sliška, 'kralja poker automata', likvidiranog u ožujku 2001. Sliško je prije toga preživio nekoliko atentata, pa i onaj koji se dogodio 1995. na Maksimirskoj

Uzeo je nož u ruku i nakon burne prepirke koja se između njih dvojice odvijala u gluho doba noći nasrnuo na 24-godišnjaka kojem je zadao više ubodnih i reznih rana po glavi, vratu i rukama. Napadač, a riječ je o Juraju Dodiću (56), bliskom prijatelju likvidiranog Vjeke Sliška, koji je, nakon što je iskalio svoj bijes, sjeo u automobil i odvezao se u nepoznato, dok je žrtvu ostavio da leži u krvi.

Ove scene odigrale su se, kako je priopćila zagrebačka policija, 1. veljače između 2 i 2.55 sati u Čikoševoj ulici na Maksimiru, samo stotinjak metara od mjesta na kojem se 1995. godine odigrao pokušaj atentata na Sliška i Dodića gdje su napadači na njih ispucali više od 40 hitaca iz strojnice.

Iako je tada bio u ulozi žrtve, ovoga puta našao se u sasvim suprotnoj situaciji nakon što ga je policija u četvrtak privela te potom protiv njega podigla i kaznenu prijavu zbog pokušaja ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. Ovu potonju zaradio je jer je policija u pretresu njegova stana pronašla i vatreno oružje s dvije neužlijebljene cijevi, spremnik za kratku strojnicu, plinski revolver i oko 250 komada streljiva različitog kalibra. Nakon ispitivanja na policiji i tužiteljstvu, Dodić će biti prepraćen pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda radi određivanja istražnog zatvora.

Zbog sličnog događaja bio je priveden i u svibnju 2009. jer je nakon svađe oko djece u parku Maksimir nožem nasrnuo na tada 28-godišnjaka, kojeg je ubo u leđa i teško ga ozlijedio. I tada je bio prijavljen za pokušaj ubojstva, a Dodićevo ime često se 90-ih te 2000-ih pojavljivalo na stranicama novinskih crnih kronika.

Bio je blizak prijatelj Vjeke Sliška, “kralja poker automata”, likvidiranog u ožujku 2001. Sliško je prije toga preživio nekoliko atentata, pa i onaj koji se dogodio 1995. na Maksimirskoj. Dodić je tada bio s njim u društvu te je kao preživjeli iz tog događaja te bliski Sliškov prijatelj svjedočio na kasnijim suđenjima pripadnicima tzv. zločinačke organizacije.

Oni su bili optuženi za atentate na Sliška, uključujući i onaj iz 1999. kada je na njegovo vozilo ispaljena “zolja” pri čemu je poginuo nedužni građanin Zoran Domini. Optuženici za Dominijevu smrt te druge pokušaje ubojstva Sliška oslobođeni su krivnje.

Video: Očevid nakon ubojstva u Sukošanu

Komentara 36

ZI
zip123
20:22 15.02.2019.

Zasto vec nije iza resetaka do sudnjeg dana?

TH
thu
19:37 15.02.2019.

Ovog pod hitno eutanizirati, humano...

Avatar Dr Evil
Dr Evil
20:10 15.02.2019.

Čuj ovo izbo ga i ostavio da leži...pa nije ga izbo nožem zato da bi ga pitao kako je, jel treba pomoć da ga odbaci do hitne...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije