Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKI DRŽAVNI TAJNIK
Povratak na članak

Blinken za suradnju s Kinom, no ponovio da je nad Ujgurima počinjen genocid

Odnos SAD-a i Kine "vjerojatno je najvažniji odnos koji imamo na svijetu", rekao je novinarima.

Komentari 7

PL
@ploto@
07:40 28.01.2021.

A sjeća li se Blinken da je u Iraku počinjen genocid,ekocid i urbocid ? Irak je spremio tužbu za genocid za Međunarodni sud pravde.Ne smijem staviti link jer o tome se ovdje ne piše.Što se tiče Ujgura,njih se gura ia i potencira islamski terorizam od strane SAD i Saudijske Arabije radi destabilizacije i dezintegracije Kine.Isto su radili u Rusiji preko nevladinih udruga koje kordinira Soroš,ali su ih Rusi potjerali i stavili pod kontrolu.Trebalo bi tom liku objasniti što je to genocid kad tu riječ koristi,.A i staviti mu ogledalo ispred dok o tome govori,da može vidjeti svoju njušku.

VL
SI
sisavac
13:17 28.01.2021.

ujgura ima oko 5-6 mil u kini. 0,4% stanovništva. velikim ulaganjima kine prostor na kojem žive ujguri je postao interesantan i samim kinezima, pa se doseljavaju. problem sa terorizmom i islamskom indoktrinacijom imaju sve zemlje azije, i svaka se s time bori na svoj način. amer je recimo problem sa japancima u samom sad-u 40-ih prošlog stoljeća rješavao logorima. pričati o ljudskim pravima je jako lijepo, al ako doma imaš problem baš sa time, onda radije šuti. dal zapad ima uopće što kini prigovoriti? kakvi su zakoni na zapadu za izdaju zemlje, odavanje tajni iz područja nacionalne sigurnosti? daleko krući i žešći nego u kini. ili rusiji. u tim zemljama bez problema možete kroz medije napadati službenu politiku, vlast. ali na zapadu ne. na zapadu ne smijete javno ni razglabati o lgbt pravima, kamoli nešto raditi krivo.

VL
Avatar Jopa
Jopa
09:25 28.01.2021.

Drugim riječima demokrati će surađivati sa komunističkom Kinom kao da je to jedna demokratska zemlja koja ne krši ljudska prava i koja poštuje trgovinske ugovore.. 😎

VL
JO
jorgen
09:18 28.01.2021.

Inače ameri su jedini koji potenciraju temu Ujgura i tvrde da je tamo napravljen 'genocid' - očigledno ne znaju definiciju istoga. Dok je npr. najveća svjetska islamska organizacija (kojoj čak pripadaju suparnici poput Irana i Saudijske Arabije) bila u kontroli Xinjanga i ostali su zadovoljni tretmanom Ujgura obzirom da im se nastoji povećati standard života i obrazovati ih. One militantne koje su potrpali u logore ionako nitko ne želi zastupati - što mislite, da je Guantanamo odmaralište i da su tamo nevinašca? Ameri bi najradije tamo opskrbili novi ISIL kako bi stvarali kaos i iznutra rušili američkog neprijatelja. Imaju bogatog iskustva s time.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.