Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prisjeo mu Nobel

Blic: Tadić će idući tjedan smijeniti Jeremića

vuk jeremić
AFP/Pixsell
11.12.2010.
u 12:49

Odluka je donesena nakon skandala s bojkotiranjem dodjele Nobelove nagrade za mir.

Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić bit će smijenjen odmah nakon izbora u Demokratskoj stranci zakazanih za 18. prosinac,  objavio je Blic pozivajući se na izvore bliske kabinetu predsjednika Borisa Tadića.

Odluka je donesena nakon skandala s bojkotiranjem dodjele Nobelove nagrade za mir. Kao najozbiljniji kandidat za novog šefa srbijanske diplomacije navodi se sadašnji politički direktor ministarstva Borko Stefanović.

U kabinetu predsjednika Srbije, piše Blic, smatraju da je Jeremić diskreditirao vladu i Tadića svojom odlukom o bojkotiranju dodjele nagrade kineskom disidentu Liu Xiaobou, da je uništio sav trud uložen u stvaranje ozračja povjerenja između Srbije i Bruxsellesa.

Poslije velikog pritiska SAD-a i EU, na svečanosti u Oslu se ipak pojavio srbijanski pučki pravobranitelj Saša Janković.

Jeremić je izjavio da "samo radi svoj posao", naglasivši kako nagađanja o njegovoj smijeni štete ugledu Srbije.

Komentara 131

OB
-obrisani-
20:49 11.12.2010.

Idler 3 ........glupi su ti kometari kao da ti Stockholm brat blizanac

OB
-obrisani-
15:28 11.12.2010.

imam stan u st i apartman na ostrvu,mislim zena ima...ako si bas toliko bolesno znatizeljan.i dosta o meni.amin,ovo je isuvise privatno.

Avatar Idler 3
Idler 3
18:59 11.12.2010.

18:08h sipa....a po kojoj su \"transferzali\" tvoji 90-ih pokušavali raščistit sve nesrpsko ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije