Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE IDENTIFIKACIJA

Pronađeno tijelo u Dunavu. Otac Nenad Periš: Sve ukazuje da je riječ o Mateju

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
1/8
18.05.2022.
u 15:38

Načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac krenut će iz Zagreba za Beograd, gdje će se sastati s beogradskim kolegama i ocem Mateja Periša.

Jutros, oko 9.30 sati, u Dunavu kod Ade Huje, kod Beograda, pronađeno je beživotno tijelo mlađeg muškarca. Informaciju o tome prenijeli su svi srbijanski mediji navodeći kako odjeća na pronađenom muškarcu odgovara opisu odjeće koju je u noći nestanka u Beogradu nosio Splićanin Matej Periš.

VIDEO: U Dunavu pronađeno tijelo mladića: Odjeća odgovara onoj koju je imao Periš, pronađen sat i mobitel

Tijek događaja:

15:35Ronioci koji su tragali za Perišem objasnili su za srpski Telegraf moguće scenarije na koje je načine tijelo moglo isplivati tamo gdje se jutros pojavilo.

- Taj dio poslije Pančevačkog mosta je vrlo pogodan za zadržavanje tijela. Imali smo specifičnu situaciju na vodi posljednjih par mjeseci, rijeka se u više navrata povlačila i dolazila. Posljednjih dana vodostaj je ponovno u priličnom padu. Uslijed tih promjena vodostaja postoji mogućnost da je voda odnijela tijelo, a potom ga izbacila u blizini obale - rekao je Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije.

Tijelo je pronađeno u neprepoznatljivom stanju što ukazuje na to da je dugo vremena bilo u vodi.

- Druga varijanta je da je to tijelo neke osobe koja je skočila s Pančevačkog mosta pa je potom preko osobe prešao neki brod, što je dovelo do oštećenja tijela, ako se uopće radi o oštećenju. Sve su to spekulacije i definitivno ne možemo ništa tvrditi, ali možemo zaključiti da, u odnosu na mjesto nestanka Mateja Periša kod Beton Hale i mjesto gdje je tijelo isplivalo, postoje indicije da možda i jest u pitanju nestali Splićanin. To će utvrditi nadležni - zaključio je Jončić.

15:03 - Otac nestalog Splićanina Nenad Periš izjavio je da sve ukazuje na to da je pronađeno tijelo mlađem muškarca njegov sin.

"Jutros su me zvali i rekli da je nizvodno niz Dunav pronađeno tijelo mladića i da sve ukazuje da je riječ o Mateju. Po odjeći, satu, sve ukazuje da je riječ o njemu, ovo je strašno velika bol za sve nas. Čekali smo sve vrijeme radosnu vijest, a istina je takva kakva jest. Zahvaljujem svima koji su bili uz nas, pomagali nam i pružali podršku. Ja ću ovih dana doći za Beograd, a sve bih zamolio da nas u ovim trenucima oslobode pritiska. Sve je izuzetno teško za cijelu našu obitelj", kaže Periš za portal Nova.rs.


14:22Renato Grbić, ribar i vlasnik restorana na obali Dunava u Beogradu, koji je od utapanja u rijeci spasio veliki broj osoba, ispričao je da je tijelo mladića, za kojeg se sumnja da je Matej Periš, isplivalo zbog porasta temperature posljednjih dana.

- U vrijeme kada je (Matej) skočio, temperatura je bila nekoliko stupnjeva i to je kao meso u hladnjaku, ono tada može duže opstati. Zadnjih dana počele su temperature preko 25, 26 stupnjeva. Temperatura je doprinijela da organizam truli brže i da tijelo postaje kao balon, lopta… Rekao sam i prvih dana da on nije mogao prijeći Pančevački most, s obzirom da tu ima dosta krša, loma, od Drugog svjetskog rata, to su naslage armature, panjeva, naših ribarskih mreža… - rekao je Grbić za N1.


14:15 - Tijelo mlađeg muškarca pronađeno je osam kilometara od mjesta gdje je zadnji put viđen Matej Periš


13:55 - Načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac krenut će iz Zagreba za Beograd, gdje će se sastati s beogradskim kolegama i ocem Mateja Periša te se nakon toga očekuje i njegova izjava za medije, piše N1.


12:58 - Pogledajte galeriju mjesta na kojem je pronađeno tijelo za kojeg se sumnja da je Periš

1/4

12:53 -  Mornari koji su ga pronašli, ispričali su da je tijelo plutalo pored broda.

- Voda ga je odvukla tamo do stepenica pa su ga izvukli - rekao je za Telegraf jedan od mornara dodajući kako smatra da je tijelo bilo zakačeno ispod mosta te da ga je vjetar otkačio i gurnuo niz rijeku.

>>> OPŠIRNIJE


12:40 -  Više javno tužiteljstvo oglasilo se nakon što je pronađeno jutros tijelo mlađeg muškarca.

"Tijelo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca, nađeno je jutros u Dunavu kod Ade Huje. Dežurni zamjenik Višeg javnog tužitelja u Beogradu obavio je očevid na licu mjesta i naložio obdukciju, toksikološke i DNA analize, kojima će se utvrditi identitet za sada NN osobe, kao i uzrok smrti.

Ministarstvo unutarnjih poslova i Više javno tužiteljstvo u Beogradu pravovremeno će obavijestiti javnost o rezultatima spomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu", rečeno je u Višem javnom tužiteljstvu za Telegraf.rs.

>>> OPŠIRNIJE


12:38 -  Na tijelu su pronađeni sat i mobitel. A kako doznaje Telegraf.rs, nema tragova nasilja.

"Mladić je na tijelu imao traperice, majicu sa slikom i jednu bijelu tenisicu, što se poklapa s garderobom koju je u noći nestanka na sebi imao Splićanin. DNA će potvrditi je li riječ o Perišu. Na njegovoj ruci nađen je metalni sat, a u džepu mobilni telefon. Tužitelj je naredio vještačenje svih predmeta i DNA analizu", kaže izvor za Telegraf


12:34 - Blic doznaje da je majica na tijelu mladića koje je jutros izvučeno iz Dunava bila tamne boje s aplikacijom jaguara bijele boje i žutim natpisom koji ide u krug na kojem piše "Power Super Cleaner".  Takvu istu majicu imao je Matej Periš i upravo je nju nosio na  na fotografiji koju su dobili svi mediji kada je prijavljen njegov nestanak u Beogradu.


12:24 -Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je za Telegraf.rs da ga je srpska policija obavijestila o tome da je u Dunavu pronađeno tijelo mladića, koje po opisu i garderobi odgovara njegovom sinu.

"Mora se još usporediti DNK, ali po odjeći, pronađen mladić odgovara Mateju. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam za sada ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja obitelj. To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd", rekao je Nenad Periš.

>>> OPŠIRNIJE


10:56  - Prema navodima dnevnog lista Blic muškarac na sebi imao je traperice, majicu s aplikacijom i jednu bijelu tenisicu što se poklapa s opisom odjeće koju je u noći nestanka imao na sebi Matej Periš. Ubrzo nakon pronalaska policija je izvukla tijelo, a na terenu su i forenzičari.   

Nestanak mladića koji je dignuo regiju na noge

Podsjetimo kako je Matej Periš nestao u noći 30./31. prosinca 2021. godine. S društvom je iz Splita došao u Beograd na doček Nove godine. U noći nestanka bili su u klubu Gotik, koji se nalazi u tzv. Beton hali, neposredno uz rijeku Savu. Prema dosadašnjim informacijama Matej je nestao oko 2 sata poslije ponoći kada je iz još neutvrđenoga razloga napustio klub i izašao. Kasnije su se pojavile i razne snimke nadzornih kamera.

Na jednoj od njih vidi se kako Matej trči ulicama Beograda u tome dijelu grada. Unatoč opsežnoj potrazi do danas nije utvrđeno što se zapravo dogodilo te noći, zašto je Matej izašao iz kluba, kamo se uputio, gdje je i je li uopće ušao u hladne vode Save.

VIDEO: Rekonstrukcija kretanja Mateja Periša u noći nestanka

U potragu za Matejom uključili su se svi rodovi srbijanske policije, korišten je sonar za potragu, policijski psi, a aktivni su bili i ronioci. Tjednima poslije Matejeva nestanka u Beogradu je boravio i njegov otac Nenad Periš koji je hvalio rad srbijanske policije navodeći kako oni čine sve što je moguće u potrazi za njegovim sinom.

Međutim, treba napomenuti i da su od dana nestanka kod Beograda u vodama Save i Beograda kod Beograda i nizvodno pronađena još neka beživotna tijela. I tada se sumnjalo da se radi o nestalom Splićaninu, ali su kasnije informacije pokazale kako se ipak ne radi o njemu. 

VIDEO: Splićanka koju je Periš posljednju zvao: 'Žao mi je što se nisam javila...'

 

Komentara 39

PO
poluprovokator
11:24 18.05.2022.

Napokon da ga obitelj sahrani i nađe mir...

OL
oLo
11:27 18.05.2022.

Došao kraj agoniji.

MI
Mixy
11:49 18.05.2022.

Smrt nije najgora stvar, ova agonija za roditelje je strašna ne dao Bog nikome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije