Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blaženka Divjak:

'Od rektora očekujem jasan razvojni plan, odgovornost i otvorenost'

Blaženka Divjak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
23.02.2018.
u 14:18

Damir Boras u petak je ponovno izabran za rektora Sveučilišta u Zagrebu za četverogodišnji mandat

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je danas, čestitajući ponovno izabranom rektoru Damiru Borasu, kako od rektora i Sveučilišta očekuje jasan razvojni plan, odgovornost i otvorenost te doprinos gospodarskom i društvenom razvoju Hrvatske.

"S obzirom na to da je većinom članova Senata odlučeno da profesor Damir Boras ostane na funkciji rektora još jedan mandat, čestitam novom/starom rektoru najvećeg Sveučilišta u Hrvatskoj. Od rektora i Sveučilišta očekujem jasni razvojni plan, odgovornost i otvorenost te doprinos gospodarskom i društvenom razvoju Hrvatske", rekla je ministrica Divjak na upit Hine.

"U tim će nastojanjima imati punu potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja", poručila je ministrica.

Blaženka Divjak
1/12

Damir Boras u petak je ponovno izabran za rektora Sveučilišta u Zagrebu za četverogodišnji mandat koji počinje 1. listopada 2018. godine.

Senat Sveučilišta izabrao ga je tajnim glasovanjem u prvom izbornom krugu s 54 glasa. Njegov protukandidat Damir Bakić dobio je 15 glasova, a jedan je listić bio nevažeći.

Sveučilište u Zagrebu najveće je hrvatsko sveučilište na kojemu danas studira 75 tisuća studenata i predaje 5 tisuća nastavnika.

Komentara 6

Avatar Terra
Terra
15:59 23.02.2018.

Ha, a kaj ti imaš očekivati od nekoga. Šatro radiš na reformi obrazovanja i promičeš školstvo u 21 stoljeću, ispadaju ti o tome bomboni iz usta, i onda hoćete da onaj propali gostioničar bude konzul u SAD-u??! Bez formalnog, obrazovanja, bez iskustva, jedino sa dobrom vezom i hrpom uvredljivih komentara o amerikancima koji su glasali za Trumpa! Pa jel može gluplje?

Avatar Eddie
Eddie
19:20 23.02.2018.

Baba nekaj od nekoga očekuje, kak si je sva važna...

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
19:37 23.02.2018.

Nemaš ti glupačo što očekivati jer si nedvosmisleno stala na stranu Bakića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije