Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezgoda na kraju štrajka

Blaženka Divjak pala i slomila ruku, na bolovanje ne ide

Blaženka Divjak pala i slomila ruku
Foto: Facebook
1/3
04.12.2019.
u 19:28

"Nisu ovo prvi ožiljci otkako sam ušla u Ministarstvo, a sigurna sam da nisu ni posljednji. Šalu na stranu, bit će bolno, ali neće biti ozbiljnijih posljedica"

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak slomila je ruku. S rukom u zavoju pred užim kabinetom Vlade pojavila se danas, a o nezgodi se oglasila i putem društvenih mreža. 

Kako neslužbeno doznajemo, ministrica Divjak pala je i to prije nekoliko dana, a na pregled u kojem je utvrđeno da su joj napukle dvije kosti ruke otišla je tek jučer, nakon što je, doznajemo, prezentirala rezultate naših učenika na PISA ispitivanju koji su i u ovom ciklusu za naše 15-godišnje učenike ispodprosječni.

– Nisu ovo prvi ožiljci otkako sam ušla u Ministarstvo, a sigurna sam da nisu ni posljednji. Šalu na stranu, bit će bolno, ali neće biti ozbiljnijih posljedica, u pitanju je napuknuće dvije kosti, ali zato vi pripazite na svoje zdravlje, posebice u narednim zimskim danima – napisala je na svojoj Facebook stranici. Ministričin pad nije nezgoda na radu, nije se ozlijedila ni u zgradi Ministarstva, ni u zgradi Vlade ono malo vremena koliko je bila pozvana na pregovore sa sindikatima, nije pala ni putujući s te dvije adrese – pala je u svoje slobodno vrijeme. Neće, potvrđuju u Ministarstvu obrazovanja, zbog spomenute ozljede otići na bolovanje ni na slobodne dane.

Primarni ministričin posao sada je organizirati i ravnateljima svih škola poslati naputak o nadoknadi 16 propuštenih nastavnih dana zbog štrajka obrazovnih djelatnika. Naputak se mora prilagoditi svakoj pojedinačnoj školi ovisno o tome koliko je nastavnika i učitelja štrajkalo. Oni nastavnici koji nisu štrajkali ne moraju nadoknađivati ništa. Učenici osnovnih i srednjih škola izgubili su četiri dana zimskih, četiri dana proljetnih praznika, a osam radnih dana bit će im i dulja nastavna godina. Klub zastupnika SDP-a danas je u Saboru pokrenuo proceduru izglasavanja nepovjerenja ministrici Blaženke Divjak.

Ključne riječi

Komentara 8

TI
Tigar60
09:11 05.12.2019.

Past če Ona i u vladi.

OO
oo8787
19:55 04.12.2019.

Neću zbog pristojnosti reći da mi je drago.

CR
crodux
19:48 04.12.2019.

joj taj njezin lažni osmijeh, a vidi se da joj je duša prazna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije