Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLI REZULTATI TESTA

Blaženka Divjak negativna na koronavirus, ostaje u samoizolaciji

Zagreb: Ministrica Divjak uručila posljednji dio ugovora za regionalne centre kompetentnosti
Davorin Visnjic/PIXSELL
14.07.2020.
u 16:14

Zbog mjere opreza ona i ostali zaposlenici Ministarstva ostat će u u samoizolaciji do 22. srpnja.

Nakon što se saznalo da je državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Ivana Franić pozitivna na koronavirus, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak testirana je na koronavirus i prema preporuci epidemiologa otišla je u samoizolaciju. Kako je navela na svom profilu, test je pokazao da je negativna na koronavirus. Zbog mjere opreza ona i ostali zaposlenici Ministarstva ostat će u u samoizolaciji do 22. srpnja. 

Status prenosimo u cijelosti. 

- Svi koji smo se danas iz MZO-a testirali, negativni smo na koronavirus. Također, svi ćemo do 22.7. ostati u samoizoalciji zbog mjera opreza. Epidemiolozi će i dalje raditi na utvrđivanju kontakata i propisivati mjere za zaposlenike MZO-a ako utvrde potrebu - stoji u statusu Blaženke Divjak. 

 

Podsjećamo, danas su se oglasili iz Vlade i naveli kako će se premijer Andrej Plenković testirati na koronavirus s obzirom na to da je jučer bio na sastanku s Blaženkom Divjak. 

- Kao i u svim pitanjima dosad oko postupanja glede širenja koronavirusa, mjerodavno će nam biti mišljenje epidemiologa i HZJZ-a. Vjerujemo struci i nemamo razloga dovoditi u sumnju njihovu procjenu - priopćio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Naime, predsjednik Vlade jučer je predsjedao šestom sjednicom Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj. Na tom sastanku sudjelovala je i ministrica Blaženka Divjak, koja je danas u konzultacijama s epidemiolozima dobila uputu o samoizolaciji i testiranju na koronavirus, naveo je Milić. 
 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
16:21 14.07.2020.

Ona je totalno negativna, po hrvatsko školstvo.

DU
Deleted user
17:04 14.07.2020.

TO ZNAČI da onaj tko ne nosi masku, tko NE ŽELI nositi masku, nemora ju nositi jer ne ugrožava one koji ju nose, dakle nema osnove za prisilu nošenja maski, onaj tko ne želi odgovoran je samo za sebe, onaj tko želi masku zaštičen je od onoga tko je ne nosi! Jenako kao onaj tko se ne cijepi ne ugrožava necijepljenog ako cjepivo štiti cijepljenog!

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
17:09 14.07.2020.

Ali zašto onda nije morao u samoizolaciju i Plenković?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije