Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčka

Blagoslovit će šumu kako bi je zaštitili od napada kukaca

Šuma - Grčka
Foto: Reuters/PIXSELL
01.07.2019.
u 08:27

Naša crkva se uvijek služila svojim 'oružjima', molitvom i blagoslovom, čak i u prirodnim katastrofama, rekli su svećenici iz pravoslavne crkve Uznesenja Marijina u gradu Oreokastru.

Crkva u sjevernoj Grčkoj planira blagosloviti šumu blizu Soluna kako bi je zaštitila od napada kukaca. 

"Naša crkva se uvijek služila svojim 'oružjima', molitvom i blagoslovom, čak i u prirodnim katastrofama", rekli su svećenici iz pravoslavne crkve Uznesenja Marijina u gradu Oreokastru. 

Kukci, naročito veliki borov srčikar, uništili su deset posto borova u šumi Kedrinos Lofos iznad Soluna. Ta vrsta nametnika obitava u Europi i SAD-u.

Radi se o šumi u kojoj prevladavaju borovi, ali u njoj ima i 276 drugih vrsta stabala, poput čempresa, platana i topola. 

Požar je 1997. uništio više od pola šume. 

Video - Pljačkaš preminuo od srčanog udara dok je pokušavao opljačkati svećenika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije