Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udbina

Blagoslov Crkve hrvatskih mučenika

Crkva hrvatskih mučenika
Marko Čuljat/VLM
11.09.2010.
u 15:21

Dvadesetak tisuća vjernika okupilo se na svetoj misi povodom završetka izgradnje Crkve hrvatskih mučenika na Udbini

Dvadesetak tisuća vjernika domovinske i iseljene Hrvatske okupilo se danas s brojnim čelnicima na svetoj misi povodom završetka izgradnje i blagoslova Crkve hrvatskih mučenika na Udbini. Zidove crkve je blagoslovio msgr. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup. Svetu misu je predvodio msgr. kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup.

- Ovo zdanje želi sačuvati pamćenje na one koji su za Hrvatsku položili život. Želimo pamćenje prenijeti na nova pokoljenja. Učinimo zavjet da se naši preci ne stide svojih potomaka, neka se ponose - istakao je kardinal Puljić.

- Današnjim blagoslovom Crkve hrvatskih mučenika hrvatski se narod konačno odužuje svim svojim sinovima koji su u povijesti poginuli braneći domovinu od neprijateljskih napada - istakao je Luka Bebić, predsjednik Hrvatskog sabora i supredsjedatelj Glavnog odbora za izgradnju udbinske crkve.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:32 11.09.2010.

Hvala Crkvi u ime Hrvatskog naroda!

KO
kompa
21:17 11.09.2010.

sramota ovako kratak tekst za otvorenje crkve hrvatskh mucenika,kad se skupi 20 000 ljudi cijeli tekst stane u tri recenice,,a kad se okupi gay pride i 500 bolesnika,od 300 njih se uzima izjava,,,,,,,,,,,katastrofa od novinarstva,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije