Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pet ozlijeđeno

Bježao policiji po Ljubljani s migrantima u kombiju pa se zabio u stup, preminula jedna osoba

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
20.12.2021.
u 13:30

Sumnjivo kombi vozilo najprije je zamijećeno kod Kozine, blizu granice s Italijom, ali je vozač brzom vožnjom, koja je dosezala i 180 kilometara na sat, nastavio prema Ljubljani

Jedna je osoba umrla, a još pet teže ozlijeđeno, u teškoj prometnoj nesreći u nedjelju navečer u Ljubljani, do koje je došlo kad je vozač koji je prevozio ilegalne migrante pokušavao pobjeći policiji prema centru grada te udario u zaustavljeno vozilo, a onda u stup semafora.

Mediji prenose da je sudar je bio koban za 22-godišnjeg državljanina Turske koji se nalazio u teretnom dijelu kombi vozila zajedno s pet drugih turskih državljana, koji su teško ozlijeđeni, ali nisu u životnoj opasnosti. Osamnaestogodišnji vozač samo je lakše ozlijeđen, objavila je policija, navevši da je riječ o državljaninu Kosova s prebivalištem u Postojni.

Policija je u vezi sa slučajem priopćila da razmatra počinjenje više kaznenih djela, i to opasne vožnje, sprječavanja službene osobe u postupanju i zabranjenog prelaska granice ili teritorija države, o čemu je obavijestila državno tužiteljstvo.

Sumnjivo kombi vozilo najprije je zamijećeno kod Kozine, blizu granice s Italijom, ali je vozač brzom vožnjom, koja je dosezala i 180 kilometara na sat, nastavio prema Ljubljani, oštetivši i vozilo policije koja ga je pokušavala usporavanjem zaustaviti, te je ignorirao njene pozive da stane.

Policija je navela da je šest turskih državljana, za koje se pretpostavlja da su Kurdi, u Sloveniju ušlo ilegalno. Osim vozača kombija policija je privela još trojicu mladića iz Postojne, dvojicu 18-godišnjaka i jednog 19-godišnjaka. Oni su bili u automobilu koji je poslužio kao "izvidnica", odnosno prethodnica kombiju u kojemu su bili ilegalni migranti, vozeći ispred njega, ali se na znak policije to vozilo zaustavilo.

>> VIDEO Beba koju je otac izudarao šipkom je stabilno, u bolnici će provesti još nekoliko dana

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
13:47 20.12.2021.

Radni mutnog i bijednog balkanskog susjetstva i unutra Schengena i južne Europe se događaju čudni incidenti.

XA
xaron
21:03 20.12.2021.

Usrečili se Slovenci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije