Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmska potjera u Međimurju

Bježao policiji i zaletio se u policijski automobil. Sudac ga je pustio na slobodu...

NK Inter Zapresic - HNK Hajduk
Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Ilustracija
18.02.2021.
u 11:31

Vozač je kažnjen s 14.500 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 15 mjeseci. Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima  u evidenciju će mu se upisati i 15 negativnih prekršajnih bodova

Nakon filmske potjere po Međimurju policija je uhitila 21-godišnjeg vozača i 33-godišnjeg suvozača. U utorak u 21.55 sati u Gornjem Kuršancu prilikom nadzora cestovnog prometa vozač Audija A6 osječkih registarskih oznaka ignorirao je pripadnike interventne postrojbe i bez zaustavljanja nastavio je vožnju u smjeru Nedelišća.

Policija je krenula u potjeru za vozačem koji se i dalje oglušivao na svjetlosne i zvučne znakove s policijskih vozila. U Nedelišću je zbog neprilagođene udario u prednji dio službenog policijskog automobila koji je stajao na kolniku s upaljenim plavim rotirajućim svjetlima. Uz primjenu sredstava prisile odbjegli 21-godišnji vozač i 33-godišnji suvozač, državljanin Kosova, privedeni su u policijsku postaju i uhićeni.

Vozač je kažnjen s 14.500 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 15 mjeseci. Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima  u evidenciju će mu se upisati i 15 negativnih prekršajnih bodova.

Nadalje, uz optužni prijedlog kojim se 21-godišnjak okrivljuje za počinjenje prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, doveden je dežurnom sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja sudac nije prihvatio prijedlog policije o zadržavanju, pa ga je pustio na slobodu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 33-godišnjim državljaninom Kosova utvrđeno je da je nezakonito boravio na području Hrvatske. Izdano mu je rješenje o povratku u matičnu zemlju u roku od sedam dana.

 

Ključne riječi

Komentara 4

MI
miholjčan
14:35 18.02.2021.

Nije se zaletio u suca, pa prekršaj nije tako strašan da bi se zadržao u pritvoru.

OB
obican
15:12 18.02.2021.

Trebali bi suci na alkotest i na test za droge

LI
liliZG
16:00 19.02.2021.

ime i prezime suca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije