Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevaranti

Bježali policiji i kroz prozor vozila izbacili 30.000 eura

Policija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL/Ilustracija
26.12.2018.
u 12:26

Nitko od osumnjičenih prevaranta nije zaposlen i nema stalnih legalnih prihoda, a novac pribavljen prevarama trošili su na - luksuzan život.

Svega  tri  dana  nakon  što  je šest osoba iz Pitomače, u dobi od 28 do 42 godine osumnjičeno da su najmanje osam starijih osoba prevarili te oštetili za  oko  milijun  kuna,  USKOK  je proširio istragu protiv djela tih osoba.

Konkretnije  njih  četvero  sumnjiči  se  i  za  sprječavanje  dokazivanja. Spomenuta  četvorka  tako  se sumnjiči da je od 8. do 16. svibnja 2018., na području  Vrbovca  i  Zagreba,  bježala  policiji  nakon  prevare  koja  je otkrivena. Tijekom policijske potjere na cesti između Svete Helene i Svetog Ivana Zeline jedan od osumnjičenika je kroz prozor vozila izbacio vrećicu u kojoj  je  bilo  najmanje  30.000 eura.

O tom svom potezu, osumnjičenici su obavijestili  jednog  od  članova  obitelji,  koji je smislio kako da vrate
novac  i  osujete  policiju  u  potrazi. Jedan od osumnjičenika vozio se u vozilu  kao  prethodnica,  a cilj mu je bio da uoči policijsku ophodnju i izbjegne  je. Drugi  su  tragali  za  novcem,  istovremeno  komunicirajući mobitelom, a uputa je bila da ako ih policija zaustavi, iz mobitela izbrišu razgovore. Novac su na kraju ipak našali i uzeli, a kao zahvalu osumnjičeniku koji im je pri tome pomogao, predali su mu u svibnju 2018. oko 2000 eura. Inače, četvorka protiv koje je sada proširena istraga dio je šestorke  koja  se  sumnjiči  za  prevaru počinjenu u sklopu zločinačkog udruženja. 

Pogledajte i galeriju Davor Dragičević uz povike `pravda za Davida` doveden u tužiteljstvo BiH

Policija
1/8

Sumnja se da su od travnja do prosinca 2018. zajedno varali osobe starije životne dobi. Automobilom su se dovozili iz Pitomače u Zagreb da bi se potom svojim žrtvama lažno predstavljali kao bankarski službenici. 

Pod izlikom  pružanja  tobožnjih  bankovnih usluga i ostvarivanja navodnih pogodnosti  kao  što  su  popusti, pokloni, nagradni bodovi, sudjelovanje u nagradnim  igrama  ili zamjena navodno krivotvorenih i nevažećih novčanica, svoje  žrtve  uvjeravali  su  kako  im  moraju predati sav novac koji imaju pohranjen u svojim domovima i na  bankovnim  računima. Žrtve su im
povjerovale  te  predavale  novac,  pa  su se osumnjičenici na opisan način domogli  ukupno  najmanje  86.341  eura,  31.300 američkih dolara i 165.000 kuna, odnosno  sveukupno  najmanje 926.517 kuna. Sumnja se da su sve skupa prevarili osam  starijih osoba. Inače, među osumnjičenim osobama su četiri žene, a zagrebačka  policija priopćila je i da su se prilikom preuzimanja
novca maskirali perikama te da su osumnjičenici rodbinski povezani, odnosno da  se  radi  o supružnicima te braći i sestrama. ž

Nitko od osumnjičenih prevaranta nije zaposlen i nema stalnih legalnih prihoda, a novac pribavljen prevarama trošili su na - luksuzan život.

Pogledajte i video Duh uhvaćen u školi u Irskoj

Ključne riječi

Komentara 12

IL
ilijan
15:24 26.12.2018.

Napišite da su ti prevaranti Romi

DU
Deleted user
14:31 26.12.2018.

adući fu, adući drakule

Avatar Kradeze
Kradeze
13:12 26.12.2018.

Pa kod nas ne postoji zakon o porijeklu imovine. Ljudi su te novce stvorili iz vedra neba, sve po zakonu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije