Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobuna

Bjelovarski taksisti: Blokirat ćemo grad ne maknu li konkurenciju

'24.03.2010., Bjelovar - Tomislav Loncarevic vlasnik tvrtke Maglenca d.o.o koja ima taxi dozvolu za podrucje grada Bjelovara zali se da zbog nelojalne konkurencije nema posla pa apelira da inspekcije
'Damir Spehar/PIXSELL'
25.03.2011.
u 12:00

Tomislav Lončarević Gradu i inspekciji daje tjedan dana da nešto učine i suzbiju nelojalnu konkurenciju, a u protivnom najavljuje radikalne korake

- Ovo se više ne može trpjeti, voda je došla do grla i ukoliko nadležni nešto ne poduzmu mi ćemo posegnuti za radikalnijim koracima - ogorčen i ljut Večernjaku se obratio bjelovarski taksist Tomislav Lončarević, vlasnik tvrtke "Maglenča", ističući kako zbog nelojalne konkurencije ne može zaraditi niti za pokrivanje troškova.

-Ovo što nam rade taksi-koncesionari s područja okolnih općina prevršilo je svaku mjeru i ako se nešto ne riješi u roku od sedam dana, dakle ne mjesec, dva ili ne znam koliko, nego samo tjedan dana, mi najavljujemo prosvjede i blokirat ćemo grad - tvrdi odlučno dodajući da u tom naumu nije usamljen.

Nikakva korist

Lončarević je ogorčen što nitko ne može stati na kraj iz dana u dan sve brojnijim taksi-koncesionarima drugih općina koji, po njemu, sustavno krše zakon, ali za to nikom ne odgovaraju.

- Budući da nemaju dozvole za rad na području Grada Bjelovara ne bi smjeli ovdje uzimati putnike, ali oni upravo to rade. Svakodnevno nam kupe putnike zbog čega ja ni s dva kombija ne mogu zaraditi ni za gorivo a kamoli da mi nešto ostane - ističe dodajući da svom djelatniku zbog takvog rada prošlog mjeseca nije imao od čega isplatiti plaću. Posebno je ogorčen na inspekciju koju smatra nedovoljno učinkovitom.

- Prošlog mjeseca osobno sam podnio dvije prijave državnom inspektoratu u Bjelovaru ali od toga nikakve koristi - tvrdi razočarano dodajući da ga je jedan od prijavljenih kolega nedugo nakon toga nazvao i poručio mu da time što čini neće ništa postići. Pita se kako je moguće da netko naočigled krši zakon i da mu nitko ništa ne može. Godinama je, kaže Lončarević, taksi djelatnost obavljao na moru, ali tamo se nikada nije susreo s takvim problemima.

Grad pere ruke

U Gradu Bjelovaru dobro su upoznati s problemom, no ne smatraju se nimalo odgovornim.

- Grad je tu nemoćan jer je to u nadležnosti inspekcije i policije - tvrdi Sonja Novak, pročelnica za gospodarstvo.dodajući da je takvu pisanu poruku već poslala nezadovoljnim taksistima.

Ni Goran Marčan, inspektor cestovnog prometa resornog ministarstva nije želio ništa komentirati upućujući nas na svoje pretpostavljene do kojih, do zaključenja ovog izdanja, nismo uspjeli doći.

Komentara 1

UD
udrimuski
10:03 26.03.2011.

veća konkurencija, manje cijene za nas putnike...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije