Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRILI I GDJE ŽELE PRIPADATI

Bjelovar i službeno traži: Više ne želimo biti dio Istočne i središnje Hrvatske!

Bjelovar
Foto: Damir Špehar/Pixsell
21.01.2019.
u 20:35

Župan Damir Bajs očekuje da će Vlada prihvatiti tu odluku već ovaj tjedan.

Bjelovarsko-bilogorska županija poslala je u ponedjeljak službeno očitovanje Vladi RH prema kojem ta županija u budućoj regionalnoj podjeli NUTS2 želi biti dijelom Sjeverne, a ne Istočne i središnje Hrvatske.

Župan Damir Bajs očekuje da će premijer i Vlada prihvatiti tu odluku već na ovotjednoj sjednici, bez obzira što u županijskom HDZ-u smatraju da bi za Bjelovarsko-bilogorsku županiju (BBŽ) bilo bolje da se priključi Istočnoj i središnjoj Hrvatskoj.

Bajs je rekao da ga je prošlog utorka na sastanku u Vladi premijer Andrej Plenković pitao koji prijedlog smatra boljim.

"Bez obzira što sam kao župan jedini legitimni predstavnik županije, tražio sam rok do petka. Svjestan značaja te odluke, želio sam razgovarati sa svim političkim predstavnicima. Nakon prezentacije i razgovora, i većina u Županijskoj skupštini i ja kao župan odlučili smo da je bolje da pripadnemo sjevernoj Hrvatskoj i tu odluku danas smo poslali Vladi", rekao je župan Bajs.  

Novinari su Bajsa na konferenciji  za novinare u povodu županijske smotre fakulteta  tražili da komentira potez bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a, koji navodno prikuplja potpise gradonačelnika i načelnika s područja  BBŽ-a  kako bi županija u sljedećoj regionalnoj podjeli postala dio Istočne i središnje Hrvatske.

Bajs je siguran da će "premijer biti vjerodostojan i prihvatiti odluku bez obzira na pritisak iz županijskog HDZ-a koji smatra da se volja većinski izabranih predstavnika ne mora ispoštivati".

Prosvjed Gordana Marasa

Komentara 12

DU
Deleted user
21:47 21.01.2019.

Da se pripoje Zadarskoj i naprave Zadarsko-Bilogorsku regiju? Veći BDP, bolja klima, more, turizam, bilo bi im bas super.

TA
Tarantula
07:31 22.01.2019.

To je onaj Bajs bivši ministar turizma koji nije znao niti jedan strani jezik? Prekrasno, osim što ne zna strane jezike ne zna niti strane svijeta! Običan parazit na državnom proračunu koji osakaćuje Hrvatsku svojim potezima!

KA
kalimera
22:31 21.01.2019.

Sve je izglednije da se i Hrvatska raspadne kao i Ex.Yu.Narod u Hrvatskoj je izgubio svaku vjeru u bolju Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije