Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upad na sjednicu

Bjeliš zatražio identifikaciju studenata prosvjednika

studenti (1)
Boris Ščitar/PIXSELL
16.06.2010.
u 12:09

Rektor je pozvao studente koji su prošlog tjedna upali na sjednicu Senata da se identificiraju i tako rasprave sve nedoumice oko svoga školovanja.

- Tko nema ime i prezime odustaje od toga da je akademski građanin, ocijenio je dr. Aleksa Bjeliš, rektor Zagrebačkog sveučilišta, pozivajući studente koji su prošlog tjedna upali na sjednicu Senata da se identificiraju i tako rasprave sve nedoumice oko svoga školovanja.

Rektor je pozvao ne samo studente, nego i profesore koji ih podržavaju da se obrate etičkom savjetu Sveučilišta u Zagrebu na kojem će se raspraviti i etički i akademski aspekti metoda koje poduzimaju studenti, bilo blokiranjem nastave, bilo nepozvanim upadima na sjednice Senata.

Rektor će, sukladno odluci Senata, svim redakcijama hrvatskih medija uputiti pismo tražeći poštivanje kodeksa novinarske struke s obzirom na to da su upravo novinari nedavno zajedno sa studentima upali nepozvani na sjednicu Senata.

Ključne riječi

Komentara 7

DA
dario2612
14:52 16.06.2010.

na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu pred sami upis mijenjaju kriterije za upis viših godina, ukinuli su apsolventsku godinu, izbacili proljetne rokove, smanjili broj ljetnih rokova, poskupili studij, profesori govore studentima da nema mjesta u dvorani za sve pa da odu na kavu, drugi profesori ispituju zašto dolazimo na predavanja, tj. jesmo li mazohisti, stavljaju dva različita predavanja u isto vrijeme, profesori špricaju studente parfemom dok čekaju upis ocjene....... ovo bi se još moglo nabrajati u nedogled. ne znam kakva je situacija na drugim fakultetima, ali ako je slična nije ni čudo što se svi studenti bune i protestiraju

OB
-obrisani-
14:57 16.06.2010.

aca ne penetriraj o kdexu,kao ti si poznati kodexaš

MS
My Soul
13:33 16.06.2010.

Gospođo Kosor! Iz ovog primjera možete vidjeti zbog čega hrvatski studenti ŠUTE o svim problemima s kojima se susreću na studiju na hrvatskom AUTONOMNOM sveučilištu! Bjeliš traži njihova imena kako bi ih sankcionirao i garantirano nitko od njih neće završiti studij, sve dok se ne uvede odgovornost profesora! S kojim pravom Bjeliš traži njihova imena? Zar su djeca kriva što su se usudila prosvjedovati i progovoriti o sramoti koja se događa na sveučilištu. O tome da profesora nema na nastavi u vrijeme u koje trebaju biti, da ih pola ne prima studente u zakazano vrijeme, da ih ništa ne nauče na nastavi, a kasnije ih ruše na ispitima. Da im ne daju dovoljan broj rokova, pa je nemoguće izorganizirati prolazak godine! Pogledajte samo koliko rokova imaju studenti na pravnom fakultetu u Rijeci, pa će vam sve biti jasno. Rok se izvjesi nekoliko dana prije ispita i svi rokovi su krajem mjeseca, pa student nema šanse izaći na dva-tri ispita mjesečno. Ako padne jedan ispit, upitna mu je čitava godina, jer se sve pomiče za jedan mjesec naprijed, a onda bude kasno. Zašto fakulteti ne izvjese rokove za čitavu godinu, pa da djeca mogu organizirati svoje vrijeme i znati ga planirati i rasporediti. Zašto nema dovoljan broj rokova, pa da se ne ovisi o jednom izlasku na ispit mjesečno. Zašto profesori nisu na raspolaganju studentima u onom omjeru u kojem je to studentima potrebno? Fakulteti su katastrofalno organizirani, zahvaljujući između ostalog i Bjelišu, a on se našao prozivati studente! Nečuveno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije