Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najbolji prijatelji

Bjelica ima labradora, Andrić švicarskog ovčara, a Livaković šeće najslađeg križanca

Foto: Privatni album
1/6
04.02.2019.
u 13:58

Dinamovci vole životinje, nekoliko su puta sudjelovali u akcijama udomljavanja pasa i promovirali socijaliziranje pasa koji će postati vodiči

Zamislite kako bi to bilo da Amir Rrahmani vodi svoga pomeranca od tri kilograma u šetnju s Marijem Musom i njegovom njemačkom dogom koja ima barem 60 kilograma. Na grbu Dinamovih navijača BBB-a je buldog. Od igrača plavih koje smo uspjeli kontaktirati saznali smo da vole životinje, pa tako i pse. Neki od njih, unatoč tome što ih zbog brojnih obveza i putovanja često nema kod kuće, imaju pse, ali nismo uspjeli pronaći nijednoga koji ima buldoga.

Bjelica ima Rockyja

No to je manje važno, lijepo je da vole životinje. Uostalom, nekoliko su puta sudjelovali i u akciji udomljavanja pasa i promovirali socijaliziranje pasa koji će jednog dana biti vodiči.

Najaktivniji je što se pasa tiče novi plavi 9, Dinamov napadač Komnen Andrić. Uzgaja švicarske ovčare, predivne snježnobijele pse, ima vrhunsko leglo, dva psa, ali nije želio reći njihovu cijenu. No znamo da je jednoga kupio njegov donedavni trener u Interu Samir Toplak.

– Samir Toplak vratio me na nogometnu kartu, bio mi je velika podrška, a to što je uzeo psa od mene samo govori koliko smo bliski i sad kad mi više nije trener. Sigurno ćemo uvijek biti prijatelji – kazao je Andrić. Šalili smo se da možda i novi Dinamov trener Nenad Bjelica od Andrića jednog dana kupi psa.

– To su sad neke druge, nenogometne priče – odgovorio je uz smijeh simpatični Andrić. Nema tetoviranog buldoga, ali kako smo uspjeli vidjeti, na bedrenom mišiću ima tetovažu lava. A lav je, pak, simbol Dinama.

Dinamov trener Nenad Bjelica ima psa, još od Italije u njegovoj je obitelji labrador Rocky Balboa kojeg očito jako voli. Kada god bi govorio o svojoj obitelji, supruzi Senki te sinovima Luanu i Luki, spomenuo bi i Rockyja. Pa i kad smo porazgovarali na kraju jesenskog dijela sezone, rekao je da će ići na skijanje u Italiju s obitelji i Rockyjem.

– Zar i on skija? – pitali smo ga.

– Ne smije, bar ne još, ali koliko je pametan možda i to nauči – rekao je Bjelica.

Nekadašnji igrač Dinama i ljubimac navijača Luis Ibañez znao je doma u Zagrebu imati i nekoliko pasa, nerijetko bi s ceste pokupio nekog jadnika i doveo ga doma. I onda ga ostavio u obiteljskom domu. 
Od pasa današnjih igrača plavih upoznali smo ljubimca vratara Dominika Livakovića. Prekrasan pas kakvog u Zagrebu nismo imali prilike vidjeti, a divnog karaktera. Bilo nas je jednom puno u sportskom društvu i svakome bi prišao, vrlo je druželjubiv.

– Dok sam bio na pripremama čuvala ga i šetala moja djevojka. Kažu mi da je lud kad odem od kuće, da stalno laje. Ne znam kako to izgleda. Kad sam ja doma, potpuno je miran, uglavnom spava. Jest obveza, ali volim pse, kad sam doma, šetamo ga dvaput dnevno i ne osjećam da bi mu trebalo više – rekao nam je Livaković. A ta pasmina crvenkaste dlake, prema gore uzdignutog repa, jest pomski pas. Ako ne znate što je to, riječ je o križancu pomeranskog psa (jako mali pas) i haskija.
 Reprezentativac izbornika Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog i igrač Dinama Amer Gojak nema psa, ali...

Metar u hrptu

– Nemam psa, ali jako ih volim. I uskoro ću imati jednoga, vrlo brzo će mi stići Cane corso – veli nam Gojak, koji je tražio da mu pokažemo fotografije psa koji je potpisnika ovih redaka čekao kod kuće, baseta po imenu Yoda. Za nekoga tko ne voli duge šetnje i istrčavanje pasa kakve ima Komnen Andrić, baset je idealan izbor. Sigurno može spavati više od svakoga od vas.

Sjajna je usporedba pasa Amira Rrahmanija i Marija Muse. Kosovski reprezentativac ima pomeranca, ako ne znate, to je izuzetno mali, čupavi pas, doista prekrasan, ali u prosjeku ima tri kilograma. A Mario Musa ima njemačku dogu, čudesno prijateljskog psa koji ne traži puno kretanja, ali ima sigurno 60 kilograma, ako ne i više. I metar visine u hrptu. Pa sad zamislite da ih zajedno šeću.

– Ne šećem psa s Marijem, ali sam šetao s Antom Ćorićem dok je bio u Dinamu, on je imao belgijskog ovčara – kaže Rrahmani. I tu smo se morali nasmijati. Belgijski ovčar, čest policijski pas, radni je pas koji treba puno kretanja vitak, mišićav, brz i snažan, pa u šetnji s pomerancem kojemu su noge duge tek nekoliko centimetara!? Pitali smo Rrahmanija, dok je s društvom iz Dinama odlazio s večere, zašto je izabrao baš pomeranca?

– Mogu li ja odgovoriti na to pitanje – uskočio je Lovro Majer, nekadašnji Amirov suigrač u Lokomotivi, a sad dijele svlačionicu Dinama.

– Ovako, uzeo je pomeranca samo da bi se svidio ženama – kazao je Lovro, ali je repliku nabacio Rrahmani:

– Ja se sviđam ženama i bez psa, dakle, Lovro ne govori istinu.

Nismo htjeli dalje ‘kuriti’ da ne završi kao rasprava u Saboru, pa smo pitali Rrahmanija tko je čuvao psa dok je bio 17 dana na pripremama u Turskoj.

– Bio je kod mojih u Albaniji – kaže Amir.

– Taj je skupio više zrakoplovnih milja od tebe – pecnuo ga je Majer.

Iva Cigrovski, koja je u Dinamu zadužena za nove medije, nema psa, nego mačku, udomljenu, i zove se Floki. Voli i pse.

– Zasad nemam uvjeta da bih imala psa, ali imat ću ga. Želim uzeti na socijalizaciju psa koji će se školovati za vodiča. Vjerojatno nije lako ostati bez njega nakon godinu dana, ali znaš zašto ga uzimaš – kazala je Iva.

Glasnogovornik Dinama Alen Lesički također ima psa, čokoladnog labradora kojeg je čuvala mama, a uzeo ga je iz legla iz kojeg je svog psa uzeo i Josip Pivarić. Kako bilo, mnogi su igrači, kad su se vratili kući nakon 17 dana priprema u Turskoj, sigurno imali urnebesan doček. Kažu da je pas najbolji čovjekov prijatelj i taj ne skriva svoje emocije.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar doog_kool
doog_kool
14:11 04.02.2019.

Glupog li clanka majko mila...ko kakvog kera seta koga briga??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije