Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakularno utekao

Bjegunčeva majka: Ako me voliš i misliš na mene, sam se predaj

faton osmani
ANton Ficko/VLM
07.07.2010.
u 23:30

Izašao je iz zgrade suda gdje je upravo dobio 6 mjeseci robije te je, s lisicama na rukama, pobjegao policiji.

Točno mjesec dana ležao je u pritvoru riječkog zatvora pod optužbom da je provalio u vikendicu u Jadranovu. Pred suca Općinskog suda u Crikvenici dvojica pravosudnih policajaca 29. lipnja dovela su ga ruku vezanih lisicama spojenima za pojas. Mirno je saslušao kaznu – šest mjeseci zatvora.

Ando je dvostruki igrač

Odmah nakon objave presude, u pol bijela dana, između 13.30 i 14 sati, na kratku putu od zgrade suda do parkirane marice, istrgnuo se pravosudnim policajcima iz zagrljaja i u trku nestao u uskim crikveničkim ulicama kao da je riječ o snimanju krimića, a ne o apsurdnoj zbilji.

Faton Osmani (23) još je bio vezan lisicama, a od tada mu se gubi svaki trag. Njegova je majka Nailja Osmani očajna.

– Ako me voliš i brineš se za moje zdravlje, nemoj se više skrivati, nego mi se javi – apel je brižne majke Nailje.

– Ne znam gdje se skriva i pomaže li mu itko. Danima ne spavam i bojim se da će mi ionako bolesno srce prepući od brige. Želim da mi se javi kako bih ga pokušala nagovoriti da se preda, jer što je dulje u bijegu, dulje će biti i u zatvoru – kaže Nailja Osmani.

Nesretna žena pretpostavlja da joj se sin odlučio na taj očajnički korak zbog nepravde i fizičkog nasilja koje je pretrpio.

Prema njezinoj priči, Faton je u pljačku vikendice u Jadranovu otišao na nagovor izvjesnog Ande, koji ga je u autu čekao ispred kuće i bio sudionik u pokušaju krađe.

– Očito je taj Ando odigrao dvostruku ulogu i sve prijavio policiji, budući da su Fatona u kući čekali policajci i uhitili ga. Protiv njega nije podignuta optužnica i više ga nitko ne spominje, a kriv je barem koliko i moj sin – kaže Nailja Osmani.

Ne vjeruju policajcima

Usto, žena tvrdi da joj je sin bio izložen i fizičkom nasilju policajaca. Zbog toga ne želi da se Faton javi u policijsku postaju u Crikvenici.

– Nadam se da će pročitati ovaj moj poziv očajne majke i nakon toga mi se javiti. Reći ću mu da se, ako želi dobro i sebi i meni, dobrovoljno preda u zatvor u Rijeci, i to svakako u pratnji odvjetnika kako mu se ništa ne bi dogodilo.

U crikveničku policiju nakon svega nemam povjerenja, a sigurno ga nema ni moj sin – kaže Nailja Osmani.

U međuvremenu je za Fatonom Osmanijem raspisana i tjeralica, ali do sada bez rezultata.

Kao da je u zemlju propao, pa sada duljinom skrivanja izaziva pozornost javnosti ništa manju od one koju je izazvao spektakularnim bijegom ispred zgrade suda u kojoj je i sjedište crikveničke policije.

Komentara 15

OB
-obrisani-
00:40 08.07.2010.

Ne znam da li su to iz Mesićeve ekipe Muharemi, Osmani ! Može biti !

Avatar sultan46
sultan46
01:00 08.07.2010.

Prosli tjedan su pisali da su mu i noge bile vezene,,znao sam da neko laze...

IS
istima
12:08 08.07.2010.

...eto ga na..... sad ukrade i lisice....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije