Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužili majku

Bizarno: Majka skupljala novac za liječenje djeteta pa ga potrošila, dijete na kraju umrlo

Hitna pomoć, Ilustracija
Milan Sabic/PIXSELL
09.10.2021.
u 10:37

Kako navode iz DORH-a, ženu se tereti da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta rođenog 2008. godine između 24. siječnja i 2. svibnja 2019. godine grubo povrijedila djetetova prva uslijed čega je prouzročena smrt djeteta.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 4. listopada nakon istrage podiglo optužnicu protiv žene (34)  zbog sumnje u povredu djetetovih prava, koje je na kraju i preminulo.

Kako navode iz DORH-a, ženu se tereti da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta rođenog 2008. godine između 24. siječnja i 2. svibnja 2019. godine grubo povrijedila djetetova prva uslijed čega je prouzročena smrt djeteta.

Tereti ju se da je, unatoč višekratnom informiranju liječnika o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta te pristajući na sve posljedice, odbila dijete voditi liječniku i podvrgnuti ga daljnjim terapijskim postupcima i liječenju zbog čega je, uslijed neliječenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta te smrtnog ishoda.

Okrivljenicu se tereti i da je od 8. kolovoza 2018. do 23. svibnja 2019. u Zagrebu; tijekom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta, na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830,00 kuna, prikupljen isključivo za liječenje djeteta; od kojeg je ona potrošila iznos od 422.546,00 kuna za osobne potrebe.

Ključne riječi

Komentara 24

PA
Pahor
11:17 09.10.2021.

To je klasicno ubojstvo s predumisljajem... i jos pronevjera pride.

MR
mrkikrki
12:05 09.10.2021.

Kakvo go.no od covjeka moras biti da trosis lovu koja je potrebna zdravlju tvog djeteta i da pustis tvoje djete da umre zbog toga??? Osnovna stvar svakog roditelja je da stavi djecu na prvo mjesto. Gade mi se ovakvi monstrumi i zelim joj sve najgore u zivotu

Avatar Malazan
Malazan
11:02 09.10.2021.

Krasna majka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije