Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Škaro

Bivši zastupnik uhićen na granici zbog optužbe za silovanje: 'Prijavila ga je liječnica'

Damir Škaro
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/4
Autori: Hina, Ivana Jakelić
04.09.2019.
u 14:33

U zagrebačkoj policiji nisu željeli govoriti o tom slučaju niti su htjeli potvrditi da je itko uhićen zbog silovanja, uz objašnjenje da se takvi podaci ne iznose u javnost zbog zaštite žrtve

Bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu Damir Škaro uhićen je jutros slijedom prijave za silovanje zaposlenice u Autoklubu Siget, gdje je on predsjednik, doznaje se od odvjetnice žene koja tereti Škaru. Večernji list neslužbeno saznaje kako je Škaro jutros uhićen na graničnom prijelazu u Novoj Gradišci.

Do Škarina odvjetnika Krešimira Krsnika nismo uspjeli doći.

Zagrebačka odvjetnica Morana Rabar, koja zastupa žrtvu, potvrdila je uhićenje.

- Moja klijentica je u teškom psihičkom stanju nakon svega što se dogdilo. Mogu vam samo reći da nam je policija javila da je uhitila osobu koju moja klijentica sumnjiči za silovanje - kazala je Rabar za Večernji.

Rabar je za Hinu izjavila kako je Škaru prijavila liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje. Rabar kaže da je ona u tom slučaju angažirana kao pomoć žrtvi i Državnom odvjetništvu od kojeg očekuje da će kazneno goniti Škaru jer je riječ o kaznenom djelu.

Škaro je uhićen jutros, policija je obavijestila žrtvu jer je to dužna napraviti - rekla je Rabar, dodavši da se silovanje dogodilo jedne subote početkom kolovoza.

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

U zagrebačkoj policiji nisu željeli govoriti o tom slučaju niti su htjeli potvrditi da je itko uhićen zbog silovanja, uz objašnjenje da se takvi podaci ne iznose u javnost zbog zaštite žrtve.

Mediji su objavili da je Škaro, koji je navodno uhićen na ulasku u Hrvatsku iz BiH, za svog branitelja angažirao odvjetnika Krešimira Krsnika koji je Hini kazao da ne može ništa reći i da nema punomoć.

Ispovijest silovane žene u javnost je dospjela zahvaljujući najavi prve ovosezonske emisije 'Provjereno' Nove TV.

"On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja šta govorit da prekine, ja ću radit šta ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te“, prepričala je žena za 'Provjereno'.

Ključne riječi

Komentara 145

Avatar Toni Broo
Toni Broo
15:18 04.09.2019.

Mediji su ga već osudili te fotografijom i tekstom hrane dežurne sdp gubitnike da u slučaju Škaro vide isključivo vjerski, zavičajni i politički kontekst.

BO
Bogodol
12:50 04.09.2019.

Kako Vas nije sramota i objavljujete sliku Škare sa raspelom, kad je bio slavni športaš niste ga tada slikali sa križem nego sada ako je to točno blatite križ, sramotno do dna.

Avatar zajutrak
zajutrak
14:46 04.09.2019.

Kojih jadnih komentara za plakati.., poitičko opredjeljenje po vama određuje karakter, užas jedan koje niskopodne umove imate :/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije