Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen Siščanin Nenad Majcen

Bivši zapovjednik Vojne policije u šumi ubio mladog lovca

Tomislav Fitnić
Foto: Facebook
22.12.2015.
u 23:30

S poginulim Tomislavom Fitnićem (23) i uhićenim Nenadom Majcenom u lovu je bio i mladićev otac, šef Policijske postaje Sisak

Mladi lovac Tomislav Fitnić (23) iz Kutine poginuo je u nesreći koja se u nedjelju popodne, prilikom lova, dogodila u šumi Belčićev gaj sjeverno od Siska. U još nerazriješenim okolnostima usmrtio ga je, doznajemo u lovačkim krugovima, iskusni lovac Nenad Majcen (53), bivši zapovjednik Vojne policije u Sisku. Majcen je uhićen.

S njima je u lovu bio i otac preminulog mladića Predrag Fitnić, načelnik Policijske postaje Sisak. Zbog te činjenice, radi neutralnosti istrage, očevid je jučer provodio zagrebački DORH, a ne Odvjetništvo u Sisku. Istraga zbog vremenskih uvjeta i noći nije mogla početi u nedjelju, već je trajala cijeli ponedjeljak, a rezultati još nisu poznati. Neslužbeno se doznaje da je riječ o nesreći izazvanoj spletom okolnosti i slučajnim ispucavanjem iz puške. Mladi je lovac ubrzo nakon ranjavanja preminuo i nije mu bilo pomoći. Sva trojica bili su članovi lovoovlaštenika na lovištu Belčićev gaj – zadarske Anatre. Majcen je bio voditelj lova. Lovačku je zajednicu tragedija posebno pogodila jer je riječ o mladom lovcu, koji je lov strastveno volio.

– Nesreće se događaju i u lovu. Dovoljan je samo trenutak nepažnje ili splet nesretnih okolnosti. Iako javnost možda misli drukčije, najmanje nesreća u lovu uključuje ranjavanje i samoranjavanje, a puno su češće popratne nesreće prilikom penjanja na čeku ili slično. Nesrećama često pridonose i loši vremenski uvjeti poput magle, raskvašenog terena i slično – kaže Vlado Kireta, predsjednik Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije. Da sve bude još i gore, i sam Nenad Majcen tragično je izgubio sina prije nekoliko godina.

>>Mladić poginuo u lovu, uhićen organizator

>>U lovu smrtno stradao 23 - godišnjak

Komentara 7

Avatar plejer_as
plejer_as
09:53 23.12.2015.

Pajtonovci su najbolje prikazali lovce...

AB
abcdefghij
00:34 23.12.2015.

Haos , neka mu je laka zemlja.

HH
helgin@hogar
06:32 23.12.2015.

strastveni lovac sa 23 godine!!!??!??!! e tako je to kad tajo ima novaca i lokalni je serif u gradu!!! oce, jel trazis krivca u drugome, jel hoces kolegu zubima potrgat? naravno da neces, jer znas da si kriv!!! zar nije mogao biti strastveni ribolovac??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije