Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bivši suprug ispraznio je račun i trezor naše firme i dokrajčio me

Bivši se svekar pobrinuo da Nada Benjak bude doživotno osigurana. Te imovine danas nema
Foto: Marko Jurinec
27.08.2008.
u 23:44

Četrdesedmogodišnja Nada Benjak iz Oštrica, do prije 10-ak godina suvlasnica uspješne tvrtke Benvan, danas je poslovno i financijski uništena, shrvana žena koja brižno skrbi za  troje malodobne djece i pokušava im osigurati osnovne životne uvjete.

Bivši suprug Ivan ju je napustio, kaže, zbog ljubavnice odmah nakon rođenja danas devetogodišnjih blizanaca, a nekoliko godina poslije su se i službeno razveli. U to doba suprug je dizao kredite te uništavao poduzeće koje su 20-ak godina zajedno stvarali, a dokrajčio ga je, ističe N. Benjak, Dragutin Horvatić kojem je povjerila poslovanje.

Batine u trudnoći
– Suprug je bio protiv rođenja blizanaca. Besramno mi je govorio da ću na brizi imati invalide. Tukao me za vrijeme trudnoće, a nakon rođenja blizanaca još više. Danas živim 24 sata dnevno za hiperaktivne dječake s disleksijom i poremećajem u razvoju, koji često borave u bolnicama. S dvije i pol godine prestali su govoriti, jer su gledali kako me njihov otac psihički i fizički zlostavlja.

Kada nas je napustio, odbili su kontaktirati s njime, a mene je novomarofski Centar za socijalnu skrb zbog toga gotovo kaznio njihovim oduzimanjem. Međutim, nisu reagirali kada sam im se obraćala za pomoć.

Ni novomarofska policija s kojom je moj muž bio u sprezi nije ništa učinila kad sam ga prijavljivala za zlostavljenje – kaže N. Benjak te domeće da je zbog dugogodišnjeg zlostavljanja i stresa oboljela od karcinoma.

Djeca se boje poštara
Shrvana, vođenje poduzeća povjerila je Dragutinu Horvatiću iz Ljubešćice koji je godinama honorarno radio kod njih.

– Bila je to moja najveća pogreška. On i bivši suprug mnoge su mi stvari činili iza leđa. Suprug je rasprodao većinu naše imovine, vrijedne najmanje šest milijuna kuna, vozila, obiteljsku kuću u Varaždinu koju sam mu morala prepustiti jer mi je zaprijetio da će mi u kuću dovesti ljubavnicu.

Ni danas mi nije jasno kako je uspio prepisati na sebe imovinu koju mi je ostavio njegov otac za doživotno uzdržavanje. Kad sam zbog operacije završila u bolnici, ispraznio je trezor s novcem, zlatom i poslovnom dokumentacijom tvrtke. Tada su me Horvatić i on dokrajčili financijski i poslovno.

Horvatić mi je ukrao patent, kopirao nacrte, šablone, uzeo ateste, većinu dokumentacije, poslovne partnere i danas se bavi istim poslom. U svemu mu je pomogao jedan varaždinski odvjetnik kojeg sam prijavila Hrvatskoj odvjetničkoj komori, a koja, na žalost, nije reagirala. Sve državne institucije potpuno su zakazale, a najviše  policija – ogorčena je N. Benjak, koja uz malodobne ima i već odraslog sina, a brine se i za nepokretne roditelje.

Danas s bivšim suprugom vodi sudski spor zbog neplaćanja alimentacije, a bezbrojne plave kuverte koje joj pristižu od suda, Centra za socijalnu skrb i drugih državnih institucija traumatizirano djeluju na djecu. Kad vide poštara, kaže, dječaci se tresu od straha jer ih one podsjećaju na sve ono ružno u životu. Gospođa Benjak ističe da njezinu bivšu suprugu prijeti ovrha zbog neplaćanja alimentacije.

Dosuđena mu je alimentacija tek polovice njegove mirovine, a to je 1271,61 kuna, iako joj je za djecu i njihovo liječenje potrebno i do 10 tisuća kuna mjesečno. Do danas joj je ostalo nepoznato gdje je završio sav silni zajednički novac od prodaje njihovih nekretnina i pokretnina. Za pomoć se obratila i USKOK-u, HHO-u, udruzi B. a. B. e.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije