Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podržava Vladu

Bivši SDP-ovac Ronko potvrdio da ulazi u Bandićev klub

Zdravko Ronko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
19.09.2018.
u 09:41

Ronko kaže da podržava Vladu dok se SDP ne oporavi.

Bivši SDP-ovac Zdravko Ronko potvrdio je danas u Saboru da je u Saboru pristupio Klubu zastupnika stranke Milana Bandića kao nezavisni zastupnik, a kao objašnjenje za taj potez ponudio je zanimljivo objašnjenje. Vladu Andreja Plenkovića on će, tvrdi, podržavati kako bi SDP imao vremena za oporavak. S njegovim ulaskom u ovaj klub zastupnika vladajuća većina se povećala, pa sad ima 78 zastupnika.

Predsjednik Kluba Robert Jankovicz (zastupnik mađarske manjine) kazao je da sada imaju osam zastupnika u klubu, te kako im je drago da su dobili čovjeka s tako velikim iskustvom.

- Kad sam izašao iz SDP-a to je bilo privremeno, no bojim se da će postati trajno rješenje, s obzirom na stanje u toj stranci. Nakon mnogo razgovora, odnosno ponuda našli smo zajedničko rješenje i donijeli odluku da uđem u ovaj klub kao nezavisni socijaldemokrat, gdje mi je rečeno da mogu slobodno i samostalno odlučivati – rekao je Zdravko Ronko.

Kaže da bi na prijevremenim izborima ljevica bila potučena, pa je odlučio podržavati ovu Plenkovićevu vladu dok ljevica ne ojača.

- Želim da se SDP oporavi i nemam namjeru podržavati svaku odluku Plenkovića, samo u slučaju pada Vlade ću ih sigurno podržavati – zaključio je Ronko.

Pogledajte video gostovanja Bojana Glavaševića u studiju Večernjeg TV-a:

Ključne riječi

Komentara 13

FT
feel_the_coruption
10:53 19.09.2018.

Glodavcima proračuna stranke nisu bitne. Samo da ništa ne rade, a primaju uhljebničke plaće i uživaju povlastice...

Avatar navijač
navijač
10:56 19.09.2018.

Pa ako padne vlada , s njom pada i ovaj pokvareni uhljeb , zato i podržava Plenkovića kao i većina u saboru.

ŽU
žuti
17:36 19.09.2018.

Stari i ofucani požeški UDB-aš ne prelazi nikuda, pa "naš 365 Miki" je u istom brloga "firman", kumrovečko-kozaračkom"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije