Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upletanje Rusije

Bivši ravnatelj FBI-ja priznao propuste, Trump: Mogao bi u zatvor

James Comey
Foto: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL
1/3
15.12.2019.
u 23:25

Donald Trump koji je Comeyja otpustio 2017. odmah je komentirao da bi potonji mogao biti osuđen na "višegodišnju" zatvorsku kaznu

Bivši ravnatelj FBI-ja James Comey priznao je u nedjelju da je savezna policija počinila "nepobitne propuste" na početku istrage o upletanju Rusije u američke predsjedničke izbore 2016.

Donald Trump koji je Comeyja otpustio 2017. odmah je komentirao da bi potonji mogao biti osuđen na "višegodišnju" zatvorsku kaznu.

James Comey je uvijek branio FBI od napada američkog predsjednika.

No u nedjelju je priznao da se prema Carteru Pageu, savjetniku Trumpova stožera na izborima 2016. za vanjsku politiku, brzo osumnjičenom u istrazi savezne policije o ruskom upletanju, nepravedno postupalo.

U razgovoru za mrežu Fox News Comey je ocijenio da je FBI-evo odobrenje za praćenje Pagea, a koje je osobno potpisao, sadržavalo "veće pogrješke".

"Bilo je nepobitnih propusta, u odobrenju je moralo biti sedamnaest stvari, ili su se barem morale navesti i opisati drukčije", rekao je.

Te su pogrješke pobrojane u izvješću glavnog inspektora ministarstva pravosuđa objavljenom 9. prosinca. U tom dokumentu glavni inspektor odbacuje da je FBI imao bilo kakve političke motive za pokretanje istrage, ali ističe da je bilo "pogrješaka i propusta" što su ih počinili neki agenti kada su tražili od suda odobrenje za prisluškivanje Pagea.

"Dakle, sada Comey priznaje da je bio u krivu. Opa!, ali on to čini samo zato što je uhvaćen s prstima u pekmezu", oštro je reagirao Trump na Twitteru.

"Kakve će biti posljedice takva nezakonitog ponašanja? Možda višegodišnja zatvorska kazna?", dodao je Trump i zatražio "ispriku".

VIDEO Što se krije u torbi koju nosi Putinov tjelohranitelj:

Komentara 4

ZI
zimerman
07:11 16.12.2019.

Dakle još jednom se dokazalo da je Trump bio u pravu

CR
crotsunami
23:07 16.12.2019.

Kud ćeš bolje, Comey je priznao da je lažov ...i još je lagao pod zakletvom.

Avatar nekakav
nekakav
11:19 16.12.2019.

a jel vam trump cijelo vrijeme govori da je to lov na vještice? govori. zašto ga ne slušate? on je milijarder, nije status stekao politikom ko drugi. tu je razlika. a da fbi, nsa, cia, mute sa dokazima i 'dokazima', to znamo. nitko im ne vjeruje. pa na temelju njihovih 'dokaza' razoren je irak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije