Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Chris postao Kristin

Bivši pripadnik tima koji je ubio bin Ladena promijenio spol

cris beck
YouTube Screenshot
04.06.2013.
u 22:33

Neki bivši suborci promjenu ne odobravaju, ali većina je ipak prihvatila Kristin te joj iskazala podršku. Među njima je i njezin bivši šef, astronaut William Shepherd

Chris Beck (46) dvadeset godina bio je pripadnik elitne tajne mornaričke postrojbe Navy SEAL čiji je odred Team 6 ubio zloglasnog Osamu bin Ladena. Za hrabrost i služenje domovini odlikovan je Grimiznim srcem i Brončanom zvijezdom. No svih je tih godina čuvao eksplozivnu tajnu. U svom se tijelu, piše USA Today, osjećao kao žena.

Umirovljen je 2011. godine, a svoju transformaciju iz Chrisa u Kristin započeo je prije tri mjeseca. Tada je počeo uzimati hormonsku terapiju te javnosti prvi put obznanio da više nije muškarac.

- Sada sam skinula sve svoje maske i dopuštam svijetu da upozna moj pravi identitet - napisala je Kristin ispod vlastite slike koju je postavila na stranici LinkedIn.

Ovih je dana Kristen, danas zaposlena kao vojni kozultant u Tampi na Floridi, objavila memoare ''Princeza ratnica'' u kojima progovara o dugogodišnjoj unutarnjoj borbi oko spolnog identiteta kao i o činjenici da je cijelo vrijeme morala dobro čuvati tajnu koju je nosila u sebi.

Osim o iskustvu o vojnim redovima, u knjizi se dotakla i dva propala braka te dvojice sinova koje zbog vlastitih problema nije bila u stanju odgajati. Dok je obitelj promjenu prihvatila, njeni nekadašnji suborci prvotno su mislili da je riječ o šali.  No vremenom su shvatili da je promjena stvarna.

Mišljenja su podijeljena. Neki je ne odobravaju, ali većina je ipak prihvatila Kristin te joj iskazala podršku. Među njima je i njezin bivši šef, astronaut William Shepherd.

- Biti SEAL je teško, ali ovo je još teže - napisao je jedan od njenih bivših kolega dok je drugi poručio kako je ona ''bez obzira na sve i dalje njegov bivši suborac s kojim će rado otići na pivo, pogotovo ako počasti''.

>>Ispovijest Vanje (35): Od pete godine znala sam da nisam dječak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije