Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA PRESUDU

Strogo čuvan zatvor: Bivši policajac koji je ubio Floyda nalazi se u samici 23 sata dnevno

Murder trial of former Minneapolis police officer Derek Chauvin
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
22.04.2021.
u 18:30

Iako zatvorski službenici kažu da je Chauvin izoliran zbog vlastite sigurnosti, zatvorenici su često kažnjavani slanjem u to zatvorsko krilo

Bivši policajac Derek Chauvin (45), osuđen za ubojstvo Georgea Floyda, poslan je u zatvor Oak Park Heights u Minnesoti gdje se 23 sata dnevno nalazi u samici i čeka izricanje presude. Inače, Oak Park Heights jedan je od zatvora s najvećom razinom sigurnosti u Minnesoti. 

Zbog straha za vlastitu sigurnost, smješten je u izolirano krilo zatvora, navela je glasnogovornica državnog zatvorskog sustava Sarah Fitzgerald. Svakog će dana biti sam, osim jednog sata dnevno tijekom kojeg mu je dozvoljeno vježbanje. I u tom će periodu podalje od ostalih zatvorenika i pod nadzorom zatvorskih čuvara, piše The New York Times

Iako zatvorski službenici kažu da je Chauvin izoliran zbog vlastite sigurnosti, zatvorenici su često kažnjavani slanjem u to krilo, poznato kao Upravna kontrolna jedinica. Ćelije su malene i u njima se nalazi klupa s madracem, WC, umivaonik i tuš. Zatvorenici smiju donijeti potrepštine poput odjeće, paste za zube i sapuna, kao i olovku i papir. U nekim slučajevima mogu dobiti i knjige, časopise ili novine, ali samo ako zatvorski službenici to odobre.

Ćelije nadgledaju kamere, a stražari zatvorenike promatraju i provjeravaju svakih 30 minuta. Stručnjak za mentalno zdravlje mora obaviti razgovor i napisati izvještaj o bilo kojoj osobi koja je zadržana u izoliranoj jedinici dulje od 30 dana.

Chauvin je u zatvor stigao u utorak, oko 17 sati, odnosno oko sat vremena nakon čitanja odluke porote. Najteža optužba s kojom je suočen jest drugostupanjsko ubojstvo zbog kojeg mu prijeti više od deset godina zatvora. 

VIDEO Objavljene snimke policijske brutalnosti: Ubili su ga, George Floyd nije se opirao uhićenju!

Komentara 4

DU
Deleted user
20:05 22.04.2021.

Podrška nevinom policajcu!!!

Avatar mofo
mofo
19:35 22.04.2021.

Poslan u sigurnu smrt, sve samo da rulja nebi razbijala i pljackala... Da li je uspjelo? Naravno da nije...

MX
Mister X
21:55 22.04.2021.

Nevaljalni se žali kako to jer ga bole noge . On se ne žali neznamo kako će proći još Ćelije nadgledaju kamere, a stražari zatvorenike promatraju bude -provjeravaju svakih 30 minuta da ne glume da spavaju . Stručnjak za mentalnotalno zdravlje mora obaviti razgovor i napisati izvještaj o bilo kojoj osobi koja je zadržana u izoliranoj jedinici dulje od 30 dana. Dok nije pravomočno osuđen poslje je druga igra.. Osuđeni u smici tako mogu ih mjesecima držati jučer gledao na Njemačkoj TV, Tko poludi zan se već je bio . Jer po tome ispada da lude nebi smijeli da zatvaraju u takve čelije bez prirodnog svjetla ... Međutim tamo i stižu smo ti koji su 80- 90% ludi ljudi ako ne stalno veči dio vremena. Koga briga a ko se osuđenik boji zatvorenog prostora posebno; Klaustofobiju ako ima ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije