Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Geert-Hinrich Ahrens
Povratak na članak

Bivši njemački diplomat: 'Tuđman nije imao smisla za humor, htio je etničku čistoću, a HOS-ovci su ustaše'

Je li Njemačka prerano priznala Hrvatsku? Zašto Srbi ’95. nisu prihvatili plan Z-4? I kako je osobno doživio Tuđmana, a kako Miloševića? O tome u intervjuu za DW priča umirovljeni njemački diplomat Geert-Hinrich Ahrens.

Komentari 139

Avatar Danco2
Danco2
11:07 10.09.2020.

ne mogu si niti zamisliti na kaj bi nam danas ličila zemlja da je prošao taj z4 plan i da se nismo u oluji riješili terorista. screenshotam ovaj svoj post ako dobijem žuti tj blokadu, i onda ide na fejs i na svim portalima ga keljim jer je vidljivo da netko ovdje od moderatora ne trpi kad pišeš kontra terorista, mada je činjenica da smo mi u školi učili da su srpski pobunjenici bili teroristi

VL
KE
keckin37
11:50 10.09.2020.

Pitao bih ja njega, da se ro dogadjalo u Njemackoj, sto se dogadjalo u HRVATSKOJ, dali bi on imao smisla za humor.

VL
Avatar Joejordan
Joejordan
12:33 10.09.2020.

Uradili ste to s BiH pa pogledajte kako BiH danas funkcioniše"nikako,da je Z4 prošao Hrvatska bi danas bila kao BiH.

VL
DV
dvojnica
11:19 10.09.2020.

Taj nema pojma o nicemu.

VL
Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
11:51 10.09.2020.

Znam da se Beograd pobrinuo za to da Srbi, koji su živjeli daleko od Srbije, izbjegnu i to je to." ... i to je dovoljno od cijelog intervjua. Što se njemu "činilo" i što on "misli", nevažno je jer jee obojano osobnim simpatijama prema "srpsko-hrvatskom". ....P.S. Tuđman je imao izuzetan smisao za humor! I dan danas razni "lordovi" i "veleposlanici" pokušavaju shvatiti poantu njegovog vica 😁 -S Hrvatima nema šale!

VL
Avatar Mali Berica
Mali Berica
12:55 10.09.2020.

Tuđman je htio državu, a ne etničku čistoću. Hrvatska se između ostalog krvavo branila, Srbija je na nas izvršila brutalnu agresiju, napali su nas puškama, bombama, topovima, tenkovima, brodovima, avionima, na sve strane su bile ruševine, palež, pljačka, leševi, masovne grobnice, silovane žene, pola milijuna izbjeglica, a Hans nakon svega kaže da je žrtva htjela etničku čistoću ?!

VL
DU
Deleted user
12:59 10.09.2020.

jednostavno receno mrzitelj hrvatske drzave.....

VL
PS
PLETER S PLIVE
12:57 10.09.2020.

Zamislite da je pok. Predsjednik Fanjo Tuđman bio vicmaher bez mudrosti kakav bi epilog bio... Na žalost poslije njega smo imali "raznih" političara na bitnim pozicijama,, koji nisu mogli "dobaciti"... Uostalom, što sugerira Vaš sugovornik... ponovno se pokojnog Predsjednika želi izjednačiti sa zločincem Miloševićem (koji je bio vicmaher, valjda pozitivac). Ponavlja se teza, ne slučajna, "o navodnom dogovoru dva Predsjednika o podjeli teritorija". Pitanje za sve Hrvate glasi: Zašto Hrvati onda nemaju svoj entitet u BiH? Podmetanja se nastavljaju.

VL
DU
Deleted user
13:33 10.09.2020.

I on misli da su nas rano priznali! Trebali su nas, po njegovom mišljenju, potpuno razoriti. Pa skoro i jesu. Gospodin je pristran.

VL
Avatar Navajo
Navajo
11:37 10.09.2020.

Najveci je bio i ostao problem Europi koja nikako da shvati sto je Europa, od kojih se naroda sastoji, i malo bolje poznavati narode, povijest, sadasnjost, kulturu i jezike. Imali su srecu da je Njemacka nakon Drugog svj. Rata, barem zapadni dio, potpao pod Zapad.

VL
TR
trselj58
12:30 10.09.2020.

Trebalo ga je pitati ima li smisla za humor britanska kraljica koja posjeduje pola svijeta a ujedno je i poglavar Anglikanske crkve.

VL
Avatar Joejordan
Joejordan
12:41 10.09.2020.

Govori kako su Tuđman i Milošević željeli etničke države a on sugerirao Tuđmanu da Vojvođanske hrvate pozove u Hrvatsku,pa gospodine što je to ako nije etničko čišćenje samo na vas civiliziran način.

VL
Avatar lijevipokvarenibrisač
lijevipokvarenibrisač
12:50 10.09.2020.

Nisam baš siguran da su sve stvari koje je gospodin Ahres rekao u razgovoru na razini istinitosti onog vremena. Ja se i te kako dobro sjećam ponedjeljka, 11. svibnja 1992. godine i razgovora u Hotelu Airport Frankfurt. Osim gospodina Ahrensa bio je tu gospodin Carl Gustav Ströhm, te Johann Georg Reißmüller (obojica odavno pokojni) gdje je gospodin Ahres doslovno rekao: citat "Kroatien darf nicht ohne Territoriale Verluste aus dem Krieg hervorkommen" u prijevodui: "Hrvatska ne smije bez gubitka teritorija izaći iz rata". I gospodin Ströhm i gospodin Reißmüller su se toj tezi energično suprostavili. Cijeli je razgovor bio na rubu fizičkog incidenta. Gospodin Ahrens je inzistirao na činjenici da je razgovor potpuno neformalan i privatan pa on na njemu artikulira samo svoje privatno mišljenje. Istina, nikada nigdje nisam pročitao da je bilo gdje na službenim događajima ili javnim istupima ponovio tu tezu. Razgovor je prekinut od gospodina Ströhma s kojim sam i ja npustio Hotel. Kako je tekao nastavak razgovor između gospodina Ahrens i Reißmüller nisam nikada saznao. Tako da baš ne mogu vjerovati u svaku riječ gospodina Ahrensa u ovom što je u razgovoru rečeno. Najskloniji sam vjerovanju da su godine života učinile svoje.

VL
Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
14:05 10.09.2020.

To i je problem međunarodne zajednice, rat im je bio isprika za kupleraje, pijanke i janjetinu.. da nije nam bilo do humora u sukobu u kojem su srbi ljude klali noževima ubijali sjekirama, tjerali u minska polja.. uostalom njemački humor i nije na cijeni, ako i postoji

VL
KA
kamenjar47
16:01 10.09.2020.

Bio je prvi tajnik Njemackog Veleposlanstva u Beogradu. Sve nam je jasno. Sve nam je jasno.

VL
DU
Deleted user
14:38 10.09.2020.

Pitam se dali bi on imao smisla za humor kad su saveznici izbombardirali i sravnali Dresden do zemlje.

VL
ER
EroK
15:52 10.09.2020.

Bio pozicioniran u Beogradu i poznavao je balkanske prilike. Poznavao ih samo iz perspektive Velikosrpske politike. Hvala dragom Bogu da smo i pored ovakvih i s toliko malo oružja, nikakve diplomacije, a puno negativne propagande i velikih agresora, uspjeli osloboditii Hrvatsku od agresorske Srbije! Zašto se sada ovi tzv. predstavnici naroda vade iz naftaline? Je li to nama naši susjedi opet nešto uskoro spremaju?

VL
Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
15:42 10.09.2020.

Vi na ovom portali Ace Rodića imate izgleda zadatak blatiti Tuđmana, Hrvatsku, Hrvate i cijelu našu povijest od Domovinskog rata i onome što mu je predhodilo s ovakvim bjelosvjetskim hoštaplerima, koji su sve promatrali iz Beograda?? Sram vas bilo.

VL
ŠO
Šou
13:19 10.09.2020.

A kakvi ste vi nek malo nasi novinari pisu kakvi su njemci

VL
MR
mrkvax
16:47 10.09.2020.

Kad ti Švabo kaže da nemaš smisla za humor...

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.