Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udaljen iz službe

Bivši načelnik nudio kolegici da će joj napraviti dijete za 50 eura

policajac predstavljanje projekta e-policija i projekta u kojem policajci nose kamere
Sanjin Strukić/PIXSELL
26.11.2017.
u 09:54

Nadležne službe Ministarstva unutarnjih poslova utvrdile su da postoji osnovana sumnja da se Kostelac tijekom 2016. zloporabio položaj u službi ili izvan službe ili prekoračenja ovlasti u službi.

Policijska uprava virovitičko-podravska izvijestila je da je njezin bivši načelnik Mirko Kostelac udaljen iz službe, U rujnu ga je zamijenio novi načelnik Siniša Knežević. piše Glas Slavonije.

Nadležne službe Ministarstva unutarnjih poslova utvrdile su da postoji osnovana sumnja da se Kostelac tijekom 2016. zloporabio položaj u službi ili izvan službe ili prekoračenja ovlasti u službi.

Bivši je načelnik PU virovitičko-podravske tako 23. studenog rješenjem aktualnog načelnika iste Policijske uprave Siniše Kneževića udaljen iz službe, a protiv Kostelca bit će pokrenut disciplinski postupak.

Izvidima i rješenju MUP-a prethodila je pritužba na Kostelčev rad koju je uložio Nacionalni sindikat policije. 

- Prijavili smo ga jer nije normalno da, kada netko ima svatove, sve policijske patrole iz tog mjesta pošalje dalje. Uz to je jednoj kolegici, koja nažalost ne može imati djece, rekao da će joj za 50 eura napraviti dijete. Jedan kolega na to mu je prigovorio, pa mu je načelnik rekao kako je bolje da šuti. Nakon nekoliko dana prebacio ga je na posao 60 kilometara od njegova mjesta stanovanja gdje je do tada i radio. Tako je i MUP-u nanio štetu jer do tada čovjek nije trebao nikakve putne troškove, rekao je za Glas Slavonije Nikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije.

Kajkić ističe da se takvo ponašanje bilo koga ne može tolerirati, a pogotovo policijskog službenika.

“Onaj tko je podnio prijavu protiv mene neka i kaže zbog čega me prijavio, a ja ću o tome reći što imam na mjestu gdje to bude trebalo. I dalje sam djelatnik MUP-a i nisam ovlašten davati bilo kakve izjave”, rekao je Kostelac. 

Komentara 39

PH
Petarstijena-HR
10:32 26.11.2017.

Takvih krkana ima tamo oho ho.....Trebalo bi svima u policiji provjeriti diplome, tamo bi se našlo krivotvorina oho ho.....Tamo caruje teški nepotizam, korupcija, mito.....Eu u zadnjem izvješću u RH nema vladavine prava.

DU
Deleted user
10:43 26.11.2017.

...načelnik; čovječe!!?? ...bolesnika na sve strane. ko u priči.

DR
Drmiha
11:26 26.11.2017.

ja pravim musku djecu za 300€ sa garancijom ako ne bude musko vracam novce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije