Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši HDZ-ov gradonačelnik Omiša

Tko je Ivan Škaričić, ravnatelj Doma za stare i nemoćne u Splitu

Ivan Škaričić
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/10
08.04.2020.
u 12:24

Bivši HDZ-ov omiški gradonačelnik posao direktora dobio nakon što je izgubio izbore u Omišu

Ivan Škaričić, po struci diplomirani arheolog i profesor povijesti, na mjesto ravnatelja Doma za stare i nemoćne u Splitu došao je krajem 2013. godine, nakon što je, kao dugogodišnji HDZ-ov gradonačelnik Omiša, izgubio izbore. Osamnaest godina bio je u fotelji gradonačelnika. Oporba se uzalud protivila imenovanju Škaričića na mjesto ravnatelja Doma za stare, jer to nema veze s njegovom strukom, a on je bez iskustva u sustavu socijalnoj skrbi. Javni natječaj nije raspisan.

"Moram i ja negdje raditi", tim je riječima potvrdio Slobodnoj Dalmaciji kako će, nakon što je šest mjeseci uživao u zakonskim blagodatima plaće nakon isteka mandata, stupiti na novu dužnost.

Škaričić je bio i zastupnik HDZ-a u Hrvatskom saboru, u razdoblju od 2008. do 2011. godine.

GALERIJA Evakuacija Doma za starije i nemoćne u Splitu

Ivan Škaričić
1/9

 

Bivši HDZ-ov gradonačelnik Omiša i član predsjedništva županijskog HDZ-a osuđen je nepravomoćno 2018. godine na uvjetnu kaznu od godine zatvora s rokom kušnje od dvije godine zbog zlouporabe ovlasti i štete u gradskoj blagajni od 80 tisuća kuna. Škaričić je pred lokalne izbore 2009. i 2013. godine naručio od agencije Modus istraživanje za ispitivanje javnog mijenja. USKOK je tvrdio, a sud to prihvatio, da se radilo o istraživanju za potrebe HDZ-a, a ne Grada Omiša, kako je tvrdio Škaričić.

Zanimljiv je podatak koji je iznio Ivan Kovačić koji je kao neovisni kandidat smijenio Ivana Škaričića. On je ustvrdio kako u gradonačelnikovu uredu računalo nikada nije korišteno niti je bilo ukopčano u struju.

Komentara 71

Avatar niwrad
niwrad
12:35 08.04.2020.

U Kazneni zakon treba uvesti područje "Uhljebništvo". To kazneno djelo bi obuhvaćalo sve pojedince i one koji su ih zaposlili na radna mjesta od kojih građani, porezni obveznici nemaju nikakve koristi. A tu spadaju ljudi u većini agencija, komora i ureda. Materijalnopravno radi se o kaznenom djelu jednako kao i kad te opljačka provalnik jer porez za plaće ovih se financira prisilom. Ako ne platiš porez, nasilno se ti plijeni imovina ili ideš na robiju. Pa ispada da građanin ide na robiju ako ne financira nekoga tko mu ne vrši nikakvu uslugu. Dakle, uhljeb se okoristi iz tvoje imovine baš kao provalnik, tj. bez da ti primiš ikakvu protutuslugu temeljem te imovine. To je čisti kriminal inkorporiran u današnje zakone.

TM
trade_mark
12:35 08.04.2020.

tko je ivan škaričić? hadezeovac. vrlo jednostavno. ovdje treba pitati nešto drugo - TKO GA JE POSTAVIO NA TO MJESTO?!

KI
kingfisher57
12:38 08.04.2020.

...hdz, (ali ne samo hdz) vas kao što vidite košta glave. gdje oni delaju nastaje katastrofa prije ili kasnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije